icon-closeConcertgebouw week 22
icon-closeConcertgebouw week 22

Corona | Kinderuitjes die weer kunnen en open zijn

13 mei 2020
CORONA-UPDATE Na de versoepeling van de corona-maatregelen zijn steeds meer kinderuitjes weer mogelijk en open. Bekijk ons overzicht van locaties voor kinderen die weer open zijn. Zo kun je er weer een keer samen met je kinderen op uit!
Corona | Kinderuitjes en locaties die weer kunnen en open zijn!

Kinderuitjes die weer kunnen en open zijn - Update

Na de versoepeling van de coronamaatregelen zijn er weer kinderuitjes die kunnen en mogen. Wil je weten welke locaties voor kinderen weer open zijn en veilige activiteiten aanbieden die coronaproof zijn? Houd dan Kidsproof in de gaten, we werken deze informatie continue bij zodat de info zo veel mogelijk up to date is.

Let op: check altijd eerst de website van de locatie zelf (via de roze button) om de actuele status te bekijken. Het kan zijn dat zij op een later moment toch andere maatregelen moeten treffen i.v.m. het coronavirus.

RADIO VRIJSTAAT
Maak je eigen podcast bij RADIO VRIJSTAAT en laat iedereen horen wat jij te vertellen hebt! Met twee opnamestudio’s, twee redactiekamers en een radiokantine heeft RADIO VRIJSTAAT alles wat een radiomaker nodig heeft. NIEUW! Een exclusief bezoek voor het hele gezin. Twee uur lang hebben jullie de radiostudio voor jullie zelf, leert de Vrijstaat-dj je de kneepjes van het radiovak en nemen jullie een eigen podcast op.

Corona kinderuitjes die weer open zijn

Kanoën bij De Rijnstroom
Stap samen in een kano en ontdek al peddelend de mooiste plekjes van Utrecht! Huur je vaartuig bij Kanoverhuur de Rijnstroom en maak een prachtige tocht over de Krommerein. Er mogen maximaal 2 personen in een boot. Een gezin is daarbij een uitzondering. De horeca langs de kant is nog gesloten, maar picknicken aan het water is misschien wel net zo leuk!Bezoekje aan de bieb 
De eerste locaties van de bibliotheken zijn weer open. Tijd om wat nieuw leesvoer in huis te halen! In een aantal vestigingen kun je weer terecht om boeken en andere materialen te lenen of om boeken in te leveren. Er mogen nog niet te veel mensen in de bieb, dus het blijft voorlopig nog even bij een functioneel bezoek.

Bootje huren bij Greenjoy
Bij Greenjoy kun je een ruime 6 tot 8-persoons fluistersloep huren om Utrecht via het water te ontdekken. Vaar met de elektrische boot langs de terrassen en de werfkelders van de Oudegracht, of zoek de beschermde natuur op richting Rhijnauwen! Bereid je goed voor en neem zelf desinfecterende doekjes mee om de stekker, het stuur en de gashendel schoon te maken.Naar de speeltuin
Klimmen, klauteren, rennen en springen. Veel speeltuinen zijn weer open! Bekijk hier de speeltuinen in Utrecht die in ieder geval weer open zijn!

Kinderwinkels
Bijna alle kinderwinkels in en om Utrecht zijn gewoon OPEN!

Locaties die voorlopig GESLOTEN zijn:
  • Alle musea in en om Utrecht
  • Bioscopen
  • Binnenspeeltuinen
  • Kindersportcentrum Samsam
Liever binnen blijven?
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ben je waarschijnlijk veel meer aan huis gekluisterd dan normaal. Op zoek naar ideetjes om binnen te doen met je kids? Wij verzamelden maar liefst 50 leuke tips & ideeën om binnenshuis met kinderen te doen. Lees ze snel!

Foutje ontdekt?
Heb je een foutje ontdekt of heb je leuke aanvullingen? Stuur dan een mailtje naar utrecht@kidsproof.nl

Fijne dag!

Corona virus kinderuitjes open tips