Lekker lunchen bij De BrandingTerug naar het overzicht

2 februari
De Branding is gevestigd op de Croeselaan in Utrecht, je kan hier al vanaf 09.00 's morgens terecht voor een ontbijt en ze zijn tot laat open voor diner of borrel. Ik ben hier eerder wel eens langs gefietst en toen viel vooral het grote terras mij op, maar daarvoor is het nu echt te koud.
Branding Utrecht: gezellig én kindvriendelijk Wij gaan er vandaag lunchen en nemen plaats aan een tafeltje bij het raam vlak naast de speelhoek en de spellentafel. Er zitten aan deze kant van het restaurant meer gezinnen, de kinderen spelen een spelletje of lopen lekker rond, meneertje 5-jaar sluit zich aan bij de rondlopende groep.

Ik loop ook een verkennend rondje door de ruimte en het valt me dan pas op hoeveel groter De Branding is dan ik verwacht had. Als ik dit tegen de aardige medewerker vertel moet hij erom lachen, dit hoort hij namelijk heel regelmatig. Achterin het restaurant zie ik een trap naar beneden, er wordt mij uitgelegd dat hier escaperooms zitten, dus je kan hier ook hele avontuurlijke uitjes plannen gevolgd door een smakelijke afsluiting in het restaurant.


 
De speelhoek is niet groot, maar is goed gevuld met speelgoed dat uiteraard ook meegenomen kan worden naar je tafel. Vooral de afstandsbediening, toetsenbord en rekenmachine (die wel vastgezet zijn aan de muur) vallen in de smaak, er word met overgave geramd op alle knopjes en uitvoerig getest of het echt wel goed vast zit aan de muur. De grote ruimte en de speelhoek bieden genoeg vermaak aan meneertje 5 en zijn nieuwe vriendjes zodat wij rustig kunnen genieten van onze drankjes.


 
De menukaart is uitgebreid en heeft voor iedereen ruim keus, voor de kinderen is er een aparte categorie waarbij de kleine eters bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor een boterhammetje met hagelslag. Wij kiezen alle drie iets uit en niet veel later smult meneertje 5 van de poffertjes, de grote man heeft een erg smakelijke hamburger en ohhh wat is mijn clubsandwich lekker!Na de lunch zitten we nog heerlijk en is het tijd voor een leuk spelletje van de spelletjestafel, we spelen nog een flink aantal potjes, want we vinden het wel erg gezellig hier. We komen dan ook zeker nog eens terug, al is het maar om met zonnig weer het grote terras te testen.
Klik door voor meer info over het kindvriendelijke Restaurant De Branding.

Door Inge Linnebank, samen met Geoffrey, moeder van Tyler (5), woont in Utrecht, Transwijk.


Lees ook onze andere blogs met leuke tips!