Speeltuin De Boog

2 februari 2018
Het is zomervakantie en het is heel erg warm. Deze moeder wil lekker rustig en koel in de schaduw zitten en mijn enthousiaste zoon wil rennen, spelen en spetteren. Gelukkig is er op fietsafstand een parel van een speeltuin, verstopt tussen de huizen aan de Merwedekade die aan allebei onze behoeften voldoet.
Branding Utrecht: gezellig én kindvriendelijk
Wijkspeeltuin De Boog is een mooie speeltuin, waarbij als eerste de grote zandbak en het grote zwembad opvallen. Het zwembad is ondiep dus de meeste kindjes kunnen er zelfstandig in spelen. Er drijven wat boards in om mee te spelen, maar de grootste lol hebben de kinderen met de grote watersproeier die zorgt voor een flinke douche over vrijwel de hele lengte van het bad.

Mijn zoon is vooral druk aan het werk in de zandbak. En het is echt hard werk, waarbij een hele groep klein kinderen onderling taken hebben verdeeld om een zo goed mogelijk rivierenstelsel te graven in de grote zandbak. Er staat een uitgebreide waterpomp naast de zandbak waar de kinderen vandaag strenge regels voor hebben opgesteld om ervoor te zorgen dat de rivieren precies goed vollopen. Ieder kindje dat zomaar willekeurig water wil pompen krijgt een uitgebreide instructie over de gewenste werkwijze, waarna de meesten gelijk meegaan in het systeem. Het is een genot om naar te kijken.

Voor de kleine klimmers, klauteraars en onderzoers is een werkelijk prachtig stukje "jungle" gemaakt met een mooie brug en een tunnel wat genoeg stof geeft voor het beleven van avonturen. Op deze plek in de speeltuin staan ook de schommels, glijbaan, picknickbankjes en er is een echte moestuin. Sowieso is de hele speeltuin vol met planten en begroeiing, wat extra sfeer en uitstraling geeft aan deze mooie plek.

Rondom het zwembad en de zandbak staan in totaal 17 bankjes waar vanaf je de spelende kinderen goed in de gaten kunt houden. Er zijn snoetenpoetsers, zonnebrandcrème, een ehbo-doos en zwemluiers aanwezig tegen geen tot weinig kosten.
Er is hier ook een winkeltje waar je lekkers kan kopen (ijs, chips, broodjes, poffertjes, limonade, etc) voor een vriendenprijs. Je hebt voor € 0,15 al een waterijsje!

Heb je echt grotere kinderen bij je dan staat er verderop in de speeltuin nog een grote voetbalkooi en andere spellen. Hier maken wij nog geen gebruik van. Net als de verschillende binnenactiviteiten die mogelijk zijn met slecht weer, die zijn nu gelukkig niet van toepassing.

Wij hebben het iedere keer heel leuk hier, mijn zoon staat te springen als we weer gaan en ik zit nu lekker op een bankje onder een boom in de schaduw te kijken hoe hij zich vermaakt.

Tip: lees op de website van Wijkspeeltuin De Boog meer over hoe vrijwilligers en bewoners ervoor zorgen dat deze speeltuin open kan blijven en onderhouden wordt. Tevens vind je hier meer informatie over de leuke activiteiten die worden georganiseerd.

https://www.kidsproof.nl/Utrecht/eropuit/Speeltuin-De-Boog/Spelen-bij-De-Boog