• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

5x coole routes van Routes in Utrecht

27 juni 2024
Wat is er lekkerder dan op een warme zomerdag samen met je kinderen verkoeling zoeken in de natuur? Fietsen in de schaduw van eeuwenoude bomen, met je blote voeten door een bosbeekje struinen of een frisse duik nemen vanaf je bootje op het water….Verkoeling is nooit ver weg op deze routes. Ook zijn er onderweg volop terrassen te vinden met koude drankjes en heerlijke ijsjes.

Fietsen door de bossen

15 km
Stap op de fiets en ontdek samen met de kids de leukste plekken in en rondom Zeist. Deze fietsroute begint bij Slot Zeist en voert door het centrum en prachtige bossen. Je fietst langs natuurspeelbos de Boswerf en Schaapskooi Heidestein. De route eindigt bij een grote speeltuin bij restaurant Blik & Burgers waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.
>> Fietsen en spelenVinkeveense Plassen

13 km
Geniet van de mooie natuur en kom tot rust vanaf het water! Met deze route ga je met je sloep langs legakkers, weilanden en boerderijen. Vaar door het gezellige Vinkeveen en vlak langs het prachtige stiltegebied Botshol. Hebben jullie trek gekregen? Maak een tussenstop bij een van de vele zandeilanden met strand en ga er picknicken en zwemmen.
>> Dagje varen en genietenKinderroute Austerlitz -Woudenberg

15 km
Fiets samen met de kids in de omgeving van Woudenberg en Austerlitz. Maak een stop onderweg voor verkoeling bij het Henschotermeer of laat de kids spelen bij de Pyramide van Austerlitz. Uitgespeeld? Bestel wat lekkers bij pannenkoekenrestaurant Bergzicht. Deze fietsroute gaat door een prachtig schaduwrijk bosgebied op de Utrechtse Heuvelrug.
>> Trappen en happenOnderwaterpad Fort Honswijk

7 km
Ga op ontdekkingstocht en word een Waterbaas! Bij dit Klompenpad wandel je aan de hand van leuke opdrachten door het gebied van de Hollandse Waterlinie. Hier kon vroeger het land onder water gezet worden. De linie is een verdedigingswerk van 85 km lang. Loop langs de verschillende forten, maar kijk uit dat je geen natte voeten krijgt!
>> Word waterbaasFietsrondje Vianen

8 km
Dit is een leuk ommetje voor het hele gezin! Start deze fietsroute vanuit Vianen of Lexmond en fiets naar een pannenkoekenrestaurant of kaasboerderij. Even afkoelen? Neem dan een duik bij recreatieplas Middelwaard aan de Lek. De route is al geschikt voor kids vanaf 8 jaar. Zijn ze jonger? Neem ze dan mee óp de fiets.
>> Een rondje afkoelenVermaak voor onderweg

Download en print hem gratis
Niets zo leuk als deze zomer er samen met je gezin opuit te gaan. Om het ritje naar de speeltuin, boerderij, het pannenkoekenrestaurant, natuurgebied of museum nóg leuker te maken, hebben we deze toffe Kidsproof Eropuit Bingo voor de kids. Wat zien ze allemaal en wie heeft er als eerste bingo? 
>> Koe, ijsje, bingo!Veel plezier! Naar de website