PAND Pannenkoek: een feest om naartoe te gaan!

Wat een verrassing is PAND Pannenkoek! In het schattige dorp Schalkwijk, vlak bij Houten, vind je dit pannenkoekenrestaurant. Ga er eens pannenkoeken eten, het is fantastisch voor kinderen én volwassenen.
Lekker én gezellig pannenkoeken eten in Schalkwijk!

Het verrassende aan PAND Pannenkoek zit 'm in de opzet. Niks rood-wit geruite gordijntjes bij een bruine inrichting; je zit in een hippe schuur bij een interieur waar kinderen en volwassenen allebei blij van worden! De schuur is feitelijk een eigentijdse versie van een Amerikaanse barn, met houten balken, enorme ramen en een stoere vloer. De inrichting is hip maar vooral gezellig, met zelfs een houtkachel. Ideaal eraan is dat er zowel binnen als buiten volop aan de kinderen gedacht is. En ook dat is anders dan anders!

zithoek pannenkoekenrestaurant schalkwijk 

Spelen bij PAND Pannenkoek

De speelhoek van PAND Pannenkoek is niet zomaar een speelhoek: er staan gewoon een echte auto en caravan in! De kinderen kunnen er echt in en dat vinden ze natuurlijk geweldig. Maar er is nog veel meer te doen. Een levensgroot vier-op-een-rij, houten blokken, een tekenhoekje, boekjes... En zag ik nou in mijn ooghoek ook nog een paar stepjes staan? Ja, hier hebben ze echt aan alles gedacht. Ook de placemats voor kinderen ontbreken niet, met kleurplaat, leuke spelletjes en puzzels erop.

Buiten vind je nog een fantastisch terras met grote speeltuin. Hier zul je geen wipkip tegenkomen, maar wel een echte tractor (mag je natuurlijk ook in) en een stoere natuurspeeltuin. Bonuspuntje: het terras en de speeltuin zijn geheel afgesloten met een hek, dus je kunt hier met een gerust hart zitten terwijl je kinderen spelen.

Heel fijn aan het spelen hier is dat het lekker ruim opgezet is (zowel binnen als buiten). De kinderen kunnen ongedwongen spelen en de volwassenen kunnen relaxed tafelen. Een ideale combi!

pand pannenkoek auto spelen
 

De kaart van PAND Pannenkoek

Het eten, o ja, het eten! Je zou het bijna vergeten. Gelukkig is ook dat prima geregeld, want je komt voor meer dan alleen een mooi pand met speelgelegenheid. Op de kaart vind je uiteraard een waslijst aan pannenkoeken, in bekende en minder bekende combinaties. Maar daarnaast zijn er ook heerlijke salades, soep, vleesgerechten – er is voor ieder wat wils.

De kinderen denken ongeveer 2 seconden na en kiezen voor een ‘Doe-het-zelfje’: een pannenkoek die ze zelf mogen versieren. Wij gaan voor een lekkere salade en een hartige pannenkoek. Voor en na het eten spelen de kinderen volop en wij zitten aan een van de gezellige tafeltjes. We vermaken ons prima!

pand pannenkoek keuken
 

Aanrader?

Ja, aanrader! Zeker ook volgens de kinderen, die wilden niet meer weg namelijk. PAND Pannenkoek is een mooi en relaxed pannenkoekenrestaurant, echt leuk voor kinderen en volwassenen. Het is per auto goed bereikbaar en er zit een groot parkeerterrein bij. Het is ook een heel leuke tussenstop (of eindbestemming) tijdens een fietstocht.
Je kunt er terecht voor lunch en diner. Wij kwamen met de lunch; wel lekker dat de kids nog fris en fruitig waren. Je kunt er ook kinderfeestjes vieren. Of een heerlijk Italiaans schepijsje halen, in de ijssalon die erbij hoort. Dus ja: dit pannenkoekenrestaurant is een aanrader en een aanwinst voor de regio!

Klik door naar de site voor meer info over PAND Pannenkoek in Schalkwijk!

Benieuwd naar meer ervaringen van Kidsproof? Lees onze andere blogs met leuke tips!

pannenkoekenrestaurant schalkwijk