Een nieuw theaterseizoen bij Podium Sprits!

5 september 2022

Vanaf oktober presenteren Podium Sprits & ZIMIHC theater Zuilen weer een bomvol jeugdprogramma in het Vorstelijk Complex in Utrecht. Er zijn drie kindervoorstellingen per maand te zien van professionele jeugdgezelschappen. Elke laatste woensdagochtend van de maand is er een voorstelling voor de allerkleinsten (vanaf 0,5 tot 4 jaar). Om de week op zondag zijn de mooiste familievoorstellingen (vanaf 3 tot 12 jaar) te bezoeken.

Familiezondag inclusief schminken, tekenen en workshops
Om van élke familiezondag een feestje te maken wordt er vooraf in de foyer geschminkt, getekend en geknutseld. Na de voorstelling kunnen kinderen mee doen aan een workshop waarin ze zelf aan de slag gaan met de thema’s uit de voorstelling. Zo wordt er na de ‘De Kleine Zeemeermin’ een theaterworkshop gegeven door een docent van de Theaterschool Utrecht. En bij ‘Sribi Switi’ (Surinaams voor ‘slaap lekker’), een hip-hop dansvoorstelling, wordt de workshop gegeven door het gezelschap zelf (twee dansers én een beatboxer!)

Prijswinnend jeugdtheater!
In de kerstvakantie is de voorstelling Bully Bully te zien. Een peutermusical over vriendschap en ‘het onbekende’ met twee spelers, veel liedjes, grappig geruzie en gedram. De voorstelling heeft een Zilveren Krekel gewonnen in de categorie 'Meest Indrukwekkende Productie'!

Theater voor baby’s en peuters?!
Hoe ziet theater voor baby’s en peuters er uit? Een voorbeeld! In ‘Geel’ is het hoofdpersonage, de muzikant en het decor geel – alles is geel – tot er een blauw mannetje verschijnt. De peuters in het publiek roepen: 'boef! dief! pas op!' terwijl er eigenlijk geen reden is om aan te nemen dat het blauwe mannetje niet lief is. In de voorstelling worden het blauwe en gele mannetje vrienden en leren de kinderen dat nieuw of anders, niet per sé slecht is. Een belangrijke les die helemaal zonder woorden, maar in beeld en muziek wordt verteld.

Klik voor het volledige programma door naar de site van Podium Sprits via de roze button. Veel kijkplezier!

Naar de website