Een spiksplinternieuw theaterseizoen bij Podium Sprits!

29 september 2023
Podium Sprits & ZIMIHC theater Zuilen presenteren weer een bomvol jeugdprogramma in het Vorstelijk Complex in Utrecht. Er zijn vier kindervoorstellingen per maand te zien van professionele jeugdgezelschappen. Twee keer per maand is er een peuterochtend bij Podium Sprits. Op woensdag- of vrijdagochtend zie je de mooiste voorstelling voor de allerkleinste bezoekers (vanaf 0,5 tot 4 jaar). Om de week op zondag zijn de mooiste familievoorstellingen te bezoeken (van 3 tot 12 jaar).

Familiezondag inclusief schminken, tekenen en workshops
Bij de familiezondag wordt er vooraf in de foyer geschminkt, getekend en geknutseld. Na de voorstelling kunnen kinderen mee doen aan een workshop waarin ze zelf aan de slag gaan met de thema’s uit de voorstelling.

Zo wordt er na de ‘Rappe en de Rots’ en ‘KUNST’ een theaterworkshop gegeven door een docent van de Theaterschool Utrecht. En bij ‘Op een onbewoond’ en ‘Kokers’, beiden moderne dansvoorstellingen voor kinderen, worden de dansworkshop gegeven door het gezelschap zelf. Na de voorstelling nodigen de dansers de kinderen uit op het toneel.

Bijzondere voorstelling over taal met Joke van Leeuwen
Half januari is de voorstelling Hoeheettut te zien bij Podium Sprits. Een voorstelling van het gezelschap Hoge Fronten in samenwerking met schrijfster Joke van Leeuwen, die zelf ook mee speelt in de voorstelling. Wist jij bijvoorbeeld dat, als je het woord ‘dop’ omdraait, er nog steeds ‘dop’ staat? En dat je met de letters in het woord ‘vlinder’ een vlinder tekenen kan? Deze springerige voorstelling op basis van teksten en tekeningen van Joke van Leeuwen is voor iedereen die net heeft leren lezen of van taal en letters houdt.

Theater, dans en muziek voor baby’s en peuters
Bij Podium Sprits kan je twee keer per maand een baby- dreumes- of peutervoorstelling bezoeken. Er zijn verschillende theatervoorstellingen op basis van bekende prentenboekjes zoals ‘De kleine ijsbeer’, ‘Gonnie en Gijsje’ en ‘Een ster voor iedereen’. Er zijn ook meerdere muziek voorstellingen waarbij de kinderen helemaal betrokken worden bij het concert en de instrumenten van heel dichtbij ervaren. Je kindje mag bij jou op schoot of rondkruipen door de zaal. Er is zelfs circustheater voor baby’s te zien! Op je vrije papa- of mama-dag ga je dus voortaan met je kindje naar het theater.


Klik voor het volledige programma door naar de site van Podium Sprits via de roze button. Veel kijkplezier!

Naar de website