Prison Island bij de Kartfabrique!

13 juni 2016
Is het gelukt om te ontsnappen? Lees hier onze ervaring met dit hele spannende kinderfeestje!
Mijn zoon wordt 9 jaar en wil heel graag een supergaaf feestje geven. Na wat speuren op Kidsproof Utrecht kwam hij uit op Prison Island bij de Kartfabrique. “Dit avonturenspel is de ideale mix tussen Fort Boyard en een Escape Room.”, aldus de Kartfabrique. Dat klinkt goed, dit feestje kiezen we dus!

Heel persoonlijk
Bij de ingang van het parkeerterrein van dit karakteristieke pand (een voormalige mengvoederfabriek) staat de naam van de jarige jop vermeld, dat voelt lekker welkom. Wij hebben het feestje uitgebreid met een van de extra opties. Dat betekent dat we het feestje starten met taart. In het sfeervolle Grand Café Het Ketelhuis met uitzicht op de kartbaan worden alle kinderen verrast met een prachtige taart met de naam van de jarige én een mooie feestfontein. De taart is heerlijk en de stemming zit er gelijk goed in. En dan…, op naar Prison Island!



Prison Island
Met alle kinderen beklimmen we de trap helemaal naar boven in het pand. Bovenaan de trap gaan we door een zware metalen deur en staan we plotseling in het midden van een cellenblok. Een hoge ruimte met aan alle kanten gevangenisdeuren. Een van de “bewakers” legt ons uit wat de bedoeling is en laat ons een kort instructiefilmpje zien.



Er worden groepjes van ongeveer 4 kinderen gemaakt. De bedoeling is dat de groepjes bij de verschillende cellen naar binnen gaan en daar de opdracht zo goed en zo snel mogelijk uitvoeren. Per cel mag steeds één groepje naar binnen. Is het lampje aan de buitenkant groen, dan kun je naar binnen met een speciale ‘toegangs-druppel’ die elk groepje heeft. Is ie rood, dan kun je beter eerst naar een andere cel gaan. Door het schuifraampje van de cel kun je wel een beetje spieken bij andere groepen, spannend!



In iedere cel vind je weer een totaal andere uitdaging. Ontdek het doel van iedere cel en los samen de opdracht op. Soms fysiek (van kruipen door een donkere tunnel tot ballen door de tralies gooien in een basket), soms technisch of meer tactisch (hoe stel je je op zodat je alle oplichtende knoppen kan indrukken?) of een combinatie hiervan. En meestal nèt voordat je het zou willen gaat de rode zoemer af en zit de tijd van deze cel erop. Heel fijn, je mag een cel vaker doen om zo je eigen teamrecord te verbreken (en gelukkig blijft de beste score bewaard).



Soms ga ik mee de cel in omdat ik zelf ook heel nieuwsgierig ben en soms sta ik midden tussen de cellen en geniet ik van alle teams die geen seconde rust nemen en van de ene cel naar de andere sprinten om zo veel mogelijk te kunnen doen. Na een uur zit voor ons de tijd erop. De groepjes zijn nog niet in alle cellen geweest, een goede reden om nog eens terug te komen!



Supercool!
In het Ketelhuis ploffen we nog even lekker neer met z’n allen en mogen de kids nog een ijsje uitkiezen, heerlijk. Ondertussen raken ze niet uitgepraat over goede tactieken, gave opdrachten en vette moves.

"Mama ik vond het echt supercool vandaag!" zegt mijn zoon als hij moe en voldaan in bed ligt.

Wil je meer weten over dit feestje? Klik dan door naar de site voor meer info over Prison Island bij de Kartfabrique!