Heerlijk spelen bij Speeltuin de Torteltuin

31 mei 2018
Speeltuin de Torteltuin is een van de leukste speeltuinen in Utrecht! Een paradijsje verstopt in de Utrechtse Vogelenbuurt. Ben jij er weleens geweest? Blogger Marloes ging er voor het eerst een kijkje nemen.
Het is heerlijk ravotten in Speeltuin De Torteltuin in de Utrechtse Vogelenbuurt!

Het uitje begint voor mij al als we naar de Torteltuin rijden. Speeltuin de Torteltuin ligt namelijk in de Vogelenbuurt in Utrecht. Ik geniet tijdens de rit enorm van de charmante wijk. De bomen in de straten zijn erg mooi, de sfeervolle huizen die er staan en de prachtige blauwe regen die tegen de muren van vele huizen groeit. Waar ik altijd heel blij van word, is als je vlak bij de locatie goed kunt parkeren en dat kan bij de Torteltuin! Voor ons is het vanuit Bilthoven een kleine 20 minuten rijden, prima te doen dus. Als je in Utrecht woont, is het natuurlijk heerlijk om met de fiets te gaan of zelfs te lopen.

Bij binnenkomst lopen we eerst langs Jannie om de entree (€1,- per persoon(!)) te betalen. Jannie is beheerder van de Torteltuin. Zij regelt alles tot in de puntjes rondom de speeltuin en maakt met iedereen een gezellig praatje. Daarnaast zet zij heerlijke koffie en verkoopt ze allerlei lekkers; koeken maar ook bakjes met vers fruit. En tussen de middag maakt zij overheerlijke tosti’s klaar die je aan een knusse picknicktafel op kunt eten.

speeltuin torteltuin utrecht vogelenbuurt

 

Waarom de Torteltuin een paradijs is voor kinderen 
De Torteltuin is een speeltuin met verschillende toestellen. Een kleine opsomming; diverse schommels, leuk speelhuisje, wipwap, grote zandbak, een klim- en klautertoestel en waterbakken. Nou dat klinkt al goed lijkt me, maar er is meer… Er staan verschillende fietsjes, loopauto’s en gekke karretjes. De kinderen crossen er heerlijk mee over het terrein. En dan houdt het nog niet op. Voor de iets kleinere kindjes is er namelijk een hele grote XL box. Ideaal als je met meerdere kinderen komt, want de kleine kan zich hierin prima vermaken! En voor de wat oudere kinderen is er een groot houten speeltoestel.

speeltuin torteltuin utrecht vogelenbuurt

 

Waarom de Torteltuin een paradijs is voor papa’s en mama’s
De kinderen spelen lekker vrij en er zijn genoeg kindjes om mee samen te spelen. Je kunt ze goed in de gaten houden terwijl je zelf relaxed in de zon zit. Om het terrein staat een hek, dus ontsnappen kunnen ze ook niet! Mocht je het te warm krijgen in de zon, dan kun je de schaduw opzoeken onder de prachtige kastanjebomen. En dan als laatste kers op de taart: Jannie heeft een hele grote bak staan met tijdschriften erin! Klinkt goed toch….?!

Marloes Roffel / 40 jaar / Bilthoven / getrouwd met Barry / moeder van Bloeme (3,5) / avonturen beleven / nieuwe plekjes ontdekken / zon / lezen / schrijven 

Tip: wil je ook een keer met je kinderen gaan spelen bij deze mooie speeltuin in de Noord-Oost kant van Utrecht? Houd er rekening mee dat de openingstijden van de Torteltuin wisselen per seizoen en dat de speeltuin op zondag dicht is. Check dus vooraf even de actuele openingstijden! Kom je met de auto? Er zijn meestal voldoende parkeerplekken maar vergeet niet om te betalen.

Breng ook eens een bezoekje aan de Torteltuin of bekijk het overzicht met andere leuke speeltuinen in en om Utrecht!