Pas op! De vloer is lava!

14 juli 2021
Het kinderfeestje The Floor is Lava bij The Team Building is vernieuwd en nu nog leuker! Kidsproofblogger Mandy en haar kinderen plus vriendinnetjes lieten zich verrassen door de nieuwe activiteit en speelden met veel enthousiasme drie keer het toffe spel. Was het spel goedgekeurd door de dames...? Lees dat en meer!

Op de fiets met 8 blije kinderen vertrok ik op een woensdagmiddag naar The Team Building in Utrecht. De sfeer was erg goed, want ze waren allemaal erg benieuwd naar wat ze konden verwachten. Met limo werden we hartelijk ontvangen in de centrale ruimte.

Eerlijke teams
Joey verwelkomde ons en vertelde kort wat de meiden te wachten stond. Daarna gingen we met z'n allen de kelder in. Op naar de ruimte waar we de Floor is Lava gespeeld ging worden. De teams werden op een eerlijke manier samengesteld en waren zo gevarieerd van meiden van 7 tot 12 jaar. Sophie reageert vol enthousiasme op dit voorstel. “Dit vind ik nou echt slim, anders waren we er vast nooit uitgekomen om gelijke teams te maken”, zei ze overtuigend. Na een korte uitleg waren alle dames klaar voor dit heerlijke avontuurlijke spel. 

Zoek dekking!
De vloer begint te koken
De vloer is lava!
4, 3, 2, 1

Gaan, gaan, gaan met die vulkaan!


Slingeren aan de lianen
Er is hier een heuse jungle nagebouwd waar je lekker kunt klimmen en klauteren. Het ziet er heel sfeervol uit en de muziek erbij maakt het spel lekker spannend. Handig, voor verschillende leeftijdsgroepen is er verschillende muziek. Zo is het voor niemand te spannend, maar voor iedereen uitdagend!

In de speelruimte krijgen de meiden eerst de tijd om de goudstaven te verstoppen. Natuurlijk doe je zo goed mogelijk je best zodat het andere team ze niet zo makkelijk kan terugvinden. Hierbij mag je niet de lava aanraken, want dan moet je terug naar de basis.

Daarna begint het zoeken naar de goudstaven. Yara en Merel hadden de tactiek om zoveel mogelijk langs de papegaai te gaan, want dan mocht je 5 seconden ‘vliegen’ in de lucht en dan was je zo snel mogelijk terug op de basis met je goudstaaf.

Er zijn nog meer dieren power-ups die een extra dimensie aan het spel geven. Verbazingwekkend hoe goed de kids dit direct allemaal snappen en toepassen! Zo moet het andere team vijf seconden stilstaan bij het aantikken van de panter en wordt er een staaf gestolen van het andere team bij het aantikken van de aap.Doel van het spel is om de hoogste toren te bouwen. Dus hoe meer goudstaven van de andere partij je vindt, hoe hoger je toren kan worden. Isa was het meest fanatiek met de toren en vertelde na afloop enthousiast dat ze kriebels in haar buik voelde of ze het wel of niet gingen redden om te winnen. Jasmijn en Eveline, beiden 7 jaar, vonden vooral het klimmen en klauteren erg leuk en waren net zo fanatiek als de grote meiden. Het zwaaien aan de lianen was fanatiek bij de wat grotere dametjes. "Je moet daar wel je spierbalen voor gebruiken", aldus de meiden.

Leuk om te zien dat de oudere meiden echt met tactiek bezig zijn en de wat jongeren dames vooral met de fun, winnen is voor hen nog iets minder belangrijk. Zo is het spel dus voor meerdere leeftijden geschikt! Merel heeft de oude versie van het spel drie jaar geleden ook met haar feestje gespeeld en vond het nu nog gaver Het is nu interactiever en veel veelzijdiger. “Het was al leuk, maar nu is het nog leuker geworden”, aldus Merel.

Meerdere spellen
De meiden vonden het extra tof dat je meerdere spellen speelt en dat je elke keer in een ander team zit. Soms heb je geluk met je team, soms niet. De Floor is Lava is goed geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14, voor groepen vanaf 8 personen. Maar wij hadden twee meiden van zeven jaar mee en ook zij konden goed meekomen en hebben ook echt genoten! Leuk ook om te zien dat de oudere kinderen de jongere kinderen helpen en ook omgekeerd! Het spel duurt ongeveer 60 minuten. Na afloop mogen de kinderen lekker bijkomen met limo en een zakje chips. Als dat geen gaaf feestje is…

Als ik ze na afloop vraag wat ze van het feestje vonden klinkt er 8 keer overtuigend en volmondig: SUPERLEUK!

The Floor is Lava - Praktische info
The Floor is Lava is bij uitstek geschikt voor kinderen tussen de 8 en 14 (7 kan soms ook), voor groepen vanaf 8 personen. Het spel duurt ongeveer 60 minuten en daarna krijg je limonade en iets lekkers. Het feestje kan dagelijks worden gevierd en is online te boeken. Klik door voor meer info over het kinderfeestje: The Floor is Lava

The Team Building
Admiraal Helfrichlaan 6
3527 KV Utrecht

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel (12), Sophie (9) en Jasmijn (7) zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen.

Naar de website