Tip! Waanzinnige Boomhut Doe Expo bij het Waterliniemuseum

16 mei 2018
De Waanzinnige Boomhut Doe Expo is terug bij het Waterliniemuseum Fort bij Vechten - en hij is leuker en groter dan ooit! De tentoonstelling is gebaseerd op de kinderboekenreeks van De waanzinnige boomhut en je kunt je hart ophalen als je van gekke, fantasierijke, originele uitjes houdt. En welk kind doet dat niet?! Een superleuk uitje!
De Waanzinnige Boomhut Doe Expo bij het Waterliniemuseum Fort bij Vechten
De Waanzinnige Boomhut
Ken je de boeken? Wij van Kidsproof zijn fan! Een waanzinnige boomhut zoals Andy en Terry die in hun boeken beschrijven en tekenen, heb je nog nooit gezien. In de boeken is er een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium, een bananenvergroter en een snoepjesmachine (die snoepjes in je mond schiet als je trek hebt). Andy en Terry beleven de dolste avonturen en proberen ook nog hun boeken op tijd klaar te krijgen!

Er verschijnen steeds weer nieuwe delen in deze serie. Het begon bij De waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen en inmddels is deel 7 er al,  De waanzinnige boomhut met 91 verdiepingen! Andy Griffiths is één van de populairste kinderboekenauteurs in Australië. Griffiths werkt al jaren succesvol samen met auteur en illustrator Terry Denton. Hun werk is diverse keren bekroond. Je rolt werkelijk van de ene in de andere verbazing - en dat is bij de De Waanzinnige Boomhut Doe Expo niet anders!

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo tentoonstelling Waterliniemuseum

Uitdaging bij de Waanzinnige Boomhut Doe Expo
In het Waterliniemuseum hebben kunstenaars de wonderlijke wereld van Andy, Terry en Jill verbeeld in objecten en doe- en beleef-opdrachten. Kinderen worden tijdens deze Doe Expo, aan de hand van afbeeldingen en voorwerpen/dieren uit de boeken, uitgedaagd om hun eigen waanzinnige verhaal te schrijven. Aan de hand van een begeleidend boekje en tal van opdrachten worden hun creativiteit en inlevingsvermogen op de proef gesteld. In de Doe Expo worden creativiteit en inlevingsvermogen van de bezoekers op de proef gesteld. 

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo tentoonstelling Waterliniemuseum

Op het grote terrein van Fort bij Vechten kunnen kinderen hun energie ook kwijt op diverse buitenspeel-kunstobjecten. De Doe Expo daagt kinderen uit om te spelen, samen te werken en in de wereld van de boeken te stappen, maar ook in die van hun eigen waanzinnige verhaal. Dus waar wacht je nog op? Kom naar het Waterliniemuseum.

Deze bijzondere expositie is te zien in de bomvrije kazerne op Fort bij Vechten, één van de grootste forten van Nederland in de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Een terrein dat zich heel goed leent om te fantaseren over waanzinnige boomhutten. De Doe Expo is een fantastisch familie-uitje voor deze zomer!

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo tentoonstelling Waterliniemuseum

Waterliniemuseum
Het is natuurlijk ook superleuk om de Doe Expo te combineren met een bezoekje aan het Waterliniemuseum. In je ontdekkingstocht over het fort leer je over fortenbouw, het leven van de soldaten, de aanval en verdediging van de Romeinen die hier eeuwen geleden al een fort stichtten. Na een bezoekje aan dit familiemuseum hebben de waterlinies geen geheimen meer voor je. Echt zo de moeite waard!

Openingstijden en praktische informatie

De Waanzinnige Boomhut Doe Expo is vanaf 28 april t/m 28 oktober 2018 toegankelijk tijdens de openingstijden van het Waterliniemuseum. In de zomervakantie zal het Waterliniemuseum geopend zijn van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Gratis toegang met de Museumjaarkaart. Klik voor meer (praktische) info over De Waanzinnige Boomhut Doe Expo door naar de site.

Op het fortterrein worden soms evenementen georganiseerd. Tijdens evenementen gelden andere openingstijden en toegangsprijzen. Het fortterrein is tijdens evenementen niet vrij toegankelijk.