Beleef een zomers dagje Woerden!

21 juli 2023
Gezellige winkels, een groene omgeving en must-sees! Beleef Woerden heeft superleuke binnen- en buitenuitjes verzameld voor een zomers dagje Woerden met het hele gezin. Veel plezier!
Zomerse tips voor een dagje Woerden met het gezin

Een dagje Woerden met kinderen; hoe gaan jullie die indelen? Wij hebben een planning gemaakt ter inspiratie. Ga gezellig samen op pad en ontdek deze zomer de hoofdstad van het Groene Hart! Ideaal, (bijna) alles is op loopafstand van het centrum.

VERVOER

Woerden heeft een treinstation aan de rand van het centrum. De meeste kinderen zijn dol op een ritje met de trein, dus misschien leuk om je dagje Woerden te beginnen met een treinritje? Kom je liever met de auto? Er zijn goede parkeermogelijkheden. Zo vind je een parkeergarage midden in het centrum. Niet erg om een stukje te lopen? Op parkeerterrein Houttuinlaan kun je gratis parkeren, net als bij het P+R aan de Spoorlaan naast het station. Woon je in de buurt van Woerden? Dan is de fiets natuurlijk een fijne optie!

Tip van Kidsproof: neem een stepje mee. Dat is voor kinderen die niet te ver kunnen lopen soms heel handig! 

OCHTEND

Smullend van start
De dag kan pas echt beginnen na een lekker bakje koffie. Bij De Kade genieten niet alleen ouders van de ochtend, de kinderen kunnen zich op het terras goed vermaken met alle fietsjes, auto's en de zandbak inclusief glijbaan. Daarnaast zijn de twee konijnen Tinus en Bucky erg gezellig voor de kleine gasten en staan er volop kindergerechten op de kaart. De Kade vind je net buiten het centrum (ongeveer een km) en is open van woensdag t/m zondag.De historie van de stad
Hoe is Woerden geworden tot de stad die het nu is? Tijdens een bezoekje aan Stadsmuseum Woerden kom je meer te weten over de kunst en de geschiedenis van Woerden en het Groene Hart. Je kunt het museum op eigen houtje ontdekken of met een rondleiding, lezing of workshop. Vanaf half juli 2023 vind je hier ook de nieuwe tentoonstelling over de geschiedenis van Woerden met Romeinse en middeleeuwse bodemvondsten!Als de temperatuur hoog is opgelopen kunnen jullie ook kiezen voor een kijkje in Het Klooster. Het is hier binnen altijd lekker koel. Uniek, er is een theater gebouwd in de voormalige kloostertuin. Misschien staat er wel een toffe voorstelling op het programma.

Wel eens in een echte molen geweest? Molen de Windhond is geweldig om te bezoeken. Met een vlucht van 25,2 meter kun je er bijna niet omheen. Het is natuurlijk te gek om 'm te beklimmen, maar let op de stijle trap. De molen is nog steeds in gebruik en voor kinderen extra leuk om te bezoeken met een rondleiding. 

MIDDAG

Bijzondere maaltijd
Hebben jullie trek gekregen? Hollandser kan het bijna niet dan een bezoekje aan Het Kaaspakhuis. Je wordt hier persoonlijk rondgeleid door de enthousiaste gidsen die álles weten over kaas en Woerden. Bekijk de Kaasfilm, leer alles over het kaasmaken en bewonder ongeveer 5500 rijpende kazen! Fijn, de rondleiding wordt toegespitst op de jonge bezoekers. Na de rondleiding kunnen jullie smullen van het proefplankje.

Woerden ontdekken
Tijd om de stad zelf verder in te gaan! Woerden ontdek je met kinderen natuurlijk graag met wat interactiefs. Beleef Woerden heeft daarom diverse speurtochten klaarstaan!

Van maandag t/m zaterdag kunnen de kids bij de speciale Kids speurtocht met een tablet op pad. Voor echte speurneuzen zijn de speurtochten Legends of Lucius en Verover Woerden als een Romein ook leuke aanraders. Hierbij leer je tijdens een zoektocht meer over het Romeinse verleden van Woerden. En dan is er nog de Stadskabouterspeurtocht. Vinden jullie alle 15 stadskabouters?Voor een verkoelend en gratis uitje is BatensteinBuiten de ideale locatie Er is hier een recreatiebad met glijbaan en stroomversnelling, kinderbadje en heerlijk bubbelbad voor de ouders. Is het niet warm genoeg om met water te spelen? Er is hier veel meer! Je kunt ook bij BatensteinBuiten terecht om te midgetgolfen, te klimmen en klauteren, te springen op de supergrote airtrampoline en het sportplein te ontdekken.Lekker genieten van de de natuur in Woerden? Landgoed Bredius is een park voor jong en oud. Maak een wandeling door het groen, breng met de kids een bezoekje aan de speelweide of pluk je eigen bloemen en bessen in de pluktuin! Er is hier genoeg te beleven! En... elke zondag in de zomer is er een speciale activiteit.NAAR HUIS MET EEN GEVULDE MAAG

Etenstijd! En waar maak je kinderen blijer mee dan met... Pannenkoeken! Bij Tante Truus vind je de echte klassiekers en unieke specialiteiten. Liever wat anders? Op de kaart vind je naast pannenkoeken nog veel meer meer lekkers, zoals flammkuchen, wraps, salades, soepen en broodjes. In het restaurant bevindt zich ook een speeltoestel een Lego-muur van 6 meter met 4.000 stukjes en een knutseltafel!

Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is in Woerden? Beleef Woerden heeft alle activiteiten voor kinderen en volwassenen verzameld. Klik via de roze button door naar de site van Beleef Woerden voor meer tips in deze recreatieve hotspot van het Groene Hart.

Naar de website