26x vakantie in Nederland: de leukste tips per regio!

29 juni 2020
Wist je dat Nederland een fantastisch vakantieland is? Van de Limburgse heuvels tot de Friese weilanden! Speciaal voor alle gezinnen die deze zomer vakantie vieren in Nederland, delen we per regio de leukste vakantietips & dagjes uit voor kids. Fijne vakantie!
26x vakantie in Nederland : de leukste tips per regio!

Vakantie in eigen land: Tips per regio

Zo veel leuks te doen en moois te ontdekken in Nederland! Ook wij zijn iedere keer weer verrast als we een dagje (of langer) een andere regio bezoeken. Gaan jullie in Nederland op vakantie of een dagje naar een andere regio? Bekijk dan zeker onze tips en laat je inspireren door de toffe vakantie-uitjes!

Vakantieregio Midden




Amersfoort

De bruisende Keistad ligt lekker centraal in Nederland. Er is veel te beleven: een geweldig dierenpark, een wel héél stoer museum, een ‘stouteschoenenpad’, en een mooi oud centrum met fijne terrasjes!



Apeldoorn-Deventer

Bij de Veluwe denk je aan bos, hei en het Kröller-Müller, maar je vindt er ook het grootste bosbad van Nederland, veel leuke dierenuitjes, een prachtig kasteel én de lekkerste pannenkoekenhuizen!



Den Haag

Wat Den Haag bijzonder maakt? Het ligt aan zee, de Koning woont er en er zijn ontzettend veel toffe dingen te doen met kids! Wij tippen je graag een aantal must-sees én wat minder bekende pareltjes.



Drechtsteden

Dordrecht en omgeving werd vorig jaar uitgeroepen tot ‘verborgen juweeltje’ door The Times. En terecht! Wij zetten de leukste hotspots voor kids (én ouders) op een rijtje!



Leiden

Strand, kabouters, ezeltjes, stoomtrein, pannenkoeken, Rembrandt, T. rex... Er zijn zóveel leuke kidsproof adresjes in Leiden en de Duin- en Bollenstreek. Kom en ontdek het allemaal!



Rotterdam

Rotterdam bruist! Van waterbus tot kindermuseum, van miniatuurwereld tot het mega stoomschip in de haven, van gave stadsspeeltuinen tot foodhallen… je kunt hier zó een week blijven!



Utrecht

Te bewonderen vanaf het water of vanaf 112 meter hoogte! Geniet van Utrecht met zijn historische Domtoren, de sfeervolle grachten en alle andere te gekke kidsproof adresjes. Ontdek dit mooie stadsie!

Vakantieregio Noord




Amsterdam

De bucketlist voor een dagje in A'dam? Je hebt minstens een week nodig! Zoveel gave musea met familie-activiteiten. Wandel langs of vaar op de grachten, pik een terrasje en shop till you drop!



Drenthe

Spannende belevingsbossen, grote natuurspeeltuinen, oeroude hunebedden, prachtige zwemplassen… dat is vakantie in Drenthe! Ook leuk: ‘t klompenmuseum of gevangenismuseum.



Flevoland

Ter land, ter zee en in de lucht: ga je naar PIT, Batavialand of Avidrome? In combi met de speel- en klimbossen, jungletuin en het Hans & Grietje Speelpark heb je een topvakantie in Flevoland!



Friesland

Skelter rijden op een échte kaasboerderij, bootje varen als de Schippers van de Kameleon, op avontuur naar een verlaten eiland of oog in oog met levende giftige dieren. Allemaal in Fryslân!



't Gooi

Op vakantie rondom de Loosdrechtse plassen of de Lage Vuursche? Onze 9 ‘things to do’: bezoek een kasteel, ontdek een fort, spetter rond op de plassen en fiets door de charmante Gooise dorpjes.



Groningen

Stedentrip met kinderen? In Groningen kan het! Beklim het Forum voor het gaafste uitzicht, plons en lunch bij het mooiste stadsstrand van Nederland of ga van de gebaande paden in de provincie.



Haarlem

Haarlem; een klein stadje met groots allure, vlak bij de kust. Bezoek de prachtige binnenstad, huur een bootje, bezoek het oudste museum van Nederland en struin door de duinen.



Kop van Noord-Holland

In Noord-Holland heb je alles in één: zee, strand, bos, duinen, grachten, fietsroutes, maar ook de stad om lekker te shoppen. Echt een prachtige regio voor een heerlijke vakantie met de kinderen.



Twente

In Twente geniet je van de eindeloze weilanden met koeien, prachtige recreatieplassen om te zwemmen, kanoën of bootje varen, gezellige steden én waan je je een beetje in het buitenland!



Zwolle

Hanzestad Zwolle, een stad om verliefd op te worden samen met je kids. Heerlijk eten, fantastische winkeltjes, iconen als de Peperbus met prachtig uitzicht én een fijn stadsstrand om lekker te chillen.

Vakantieregio Zuid




Arnhem

Prachtige kastelen, leuke kidsproof musea, wonderschone natuurgebieden voor een wandeling met picknick, fijne speelplekjes en terrassen. Je komt tijd te kort tijdens een dagje Arnhem en regio!



Breda

Breda heeft niet voor niks de prijs 'Beste binnenstad van Nederland' gewonnen. Geniet van fijne eetplekken, leuke winkels én van mooie culturele plekken. Ga deze vakantie naar de parel van het zuiden!



Den Bosch

Bourgondisch Den Bosch, een heerlijke, gezellige stad om te ontdekken samen met je kids. Nieuwsgierig naar wat Den Bosch allemaal te bieden heeft? Lees en beleef het met ons mee…



Eindhoven

Ravotten, klauteren, hutten bouwen, stoere attracties, dagje varen over de Dommel, blotevoetenpad, spraypark... Het is ultiem genieten in de regio Eindhoven en Noord-Limburg.



Nijmegen

Een stad met een Romeins verleden, dat is Waalstad Nijmegen! 9x onze favoriete uitjes: een Romeinenwerkplaats, een stoer fort, een gave waterspeelplaats en een speurtocht door de stad.



Tilburg

Elke dag vakantie in en om Tilburg. Want; een mooi landgoed, fijne strandjes, een bijzonder park met camping in de stad, gezellige terrassen, speelplekken met water, genoeg cultuur en meer!



Zuid-Limburg

Wij zijn verliefd op deze regio! Elke dag vakantiegevoel. Extra leuk wordt Zuid-Limburg met bezoek aan de grotten, outdoor- en speelparken, dierentuin, sprookjesbos & pretpark!



Kidsproofvakantie.nl

Wat is Nederland toch mooi! Op de site van Kidsproofvakantie.nl vind je meer dan 200 originele én kindvriendelijke vakantieadressen. Van boomhutten tot sprookjescampigns en meer!



Kidsproofplus.nl

Op Kidsproofplus.nl vind je zomerse tips & uitjes die speciaal zijn geselecteerd voor kinderen met een fysieke, zintuiglijke of verstandelijke handicap, prikkelgevoeligheid en/of allergie.

Fijne zomervakantie!