icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Varen met 't gezin in en om Utrecht; onze favoriete adresjes

24 juni 2020
Huur een boot en ga lekker varen met de kinderen! Zelf peddelen of een sloep met fluister-motor, het water op met de kids is een heerlijk uitje voor het hele gezin! Bewegen, toeren door Utrecht en genieten van de frisse lucht. Kidsproof heeft de leukste vaaruitjes in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Varen met de kids in en om Utrecht - huur een boot /sloep

Al varend Utrecht verkennen, huur een boot, een sloep, een kano of een waterfiets! Gezellig (en sportief) op pad met het gezin en toch genieten van het heerlijke weer, dat klinkt als de ideale zomeractiviteit! Hieronder een paar van onze favoriete adresjes om een bootje te huren. Veel vaarplezier!

Huur een elektrische sloep
Stap op de Wittevrouwensingel in een sloep en vaar langs de terrassen en de werfkelders van de Oudegracht, of zoek de beschermde natuur op richting Rhijnauwen! En dat ook nog eens super milieuvriendelijk. Bij Greenjoy kun je een ruime 6 tot 8-persoons fluister-sloep / boot huren. Helemaal elektrisch en lekker stil zodat je extra van de geluiden uit de natuur kunt genieten. Echt een te gek gezinsuitje!

Lekker peddelen
Kanoën, leuk voor klein en groot! Kies voor een eigen kano, deel een 2 persoons-kano of ga voor een roeiboot; er is van alles mogelijk bij Kanoverhuur de Rijnstroom! Je kunt kiezen voor een kanotocht door de stad Utrecht over de Oude Gracht of een tocht over de Kromme Rijn richting Rhijnauwen in Bunnik. Het is natuurlijk helemaal een feestje om je kanotocht te combineren met een lekkere pannenkoek bij Theehuis Rhijnauwen.Waterfietsen over de gracht
De terrasjes, de intrigerende consoles en de mooie grachtenpandjes nodigen uit voor een heerlijke waterfietstocht. Canal Bike Utrecht ligt aan de Oudegracht waar je start aan een Utrechtse verkenningstocht. Mocht het een beetje regenen, dan wordt er een huifje op de waterfiets gezet zodat je lekker droog zit. Waterfietsen over de grachten is ook een origineel idee voor een bijzonder kinderfeestje!

Kanoën in het Groene Hart
Links, rechts, links, rechts, peddelen maar! Stap in een kano bij Boerderij de Boerinn in Kamerik en volg een van de vele routes van 1,5 tot 3 uur lang. Onderweg zijn er genoeg mooie en rustige plekken om even aan te leggen. Kies voor een Canadese kano of een één-persoons kajak. De Canadese kano’s zijn breder en stabieler, ideaal voor families met jonge kinderen of voor degenen die graag lekker droog blijven. Voor de sportievelingen is er de één-persoons kajak.

Vaarse!