Virtual Reality kinderfeestje bij The VR Room in Utrecht

1 november 2019
Een virtual reality kinderfeestje? Kidsproof Utrecht was benieuwd hoe dat zou zijn en ging met Guus (net 11 jaar geworden) en zijn zeven vriendjes voor een virtual reality kinderfeestje naar The VR Room in Utrecht!
Een virtual reality kinderfeestje bij The VR Room
Vogeltjes vangen terwijl je op een plank op grote hoogte staat, vuurballen uit je handen laten schieten, oog in oog staan met een dino, racen in een Formule1 wagen: tijdens een virtual reality kinderfeestje bij The VR Room kan het allemaal. Voor deze jongens, die allemaal wel van gamen houden, was het een hele ervaring!

The VR Room in Utrecht
Daphne en Nienke van The VR Room begeleidden de jongens naar de speciale ruimte waar Guus’ verjaardagsfeestje gevierd zou worden. Bij The VR Room hebben ze momenteel drie ruimtes waar je op woensdag of zondag een kinderfeestje kunt vieren. Ook kun je hier je personeelsuitje of vrijgezellenfeestje vieren of als familie een leuk uitje plannen.

In de kamer kunnen twee kinderen tegelijkertijd beleven wat virtual reality eigenlijk inhoudt. De andere kinderen nemen dan plaats op de banken en kunnen op de schermen zien in welke wereld de twee zich bevinden. Wel in 2D natuurlijk, maar saai werd het nooit!

De leukste ervaringen tijdens het virtual reality kinderfeestje
Daphne en Nienke lieten de jongens eerst kennismaken met virtual reality door ze, om beurten, op een hoog platform te laten staan of te ervaren hoe het is om oog-in-oog met een dino te staan. Ook konden ze een ritje in een achtbaan meemaken.

virtual reality verjaardagsfeestje utrecht

‘O, dit is echt hoog. Ik durf niet meer verder!’, was een van de eerste dingen die we hoorden toen een van de jongens naar het randje van een hoog platform liep om even naar beneden te kijken. Alsof ze bovenop een wolkenkrabber stonden, zo hoog was het. Hilariteit alom natuurlijk, want de jongen stond gewoon in The VR Room, op de grond. De virtual reality bril die hij ophad, liet hem echter een hele andere wereld zien.

‘Help, ik ga vallen!’, was een van de meest gehoorde uitspraken tijdens het virtual reality kinderfeestje. Waar wij alleen maar een wiebelend kind zagen, zag het kind vooral dat hij heel hoog in de lucht op een smal plankje stond, waar hij vogeltjes moest proberen te vangen. Het leuke was wel dat ze in ‘de echte wereld’ ook op een plank stonden. Maar dan eentje op de vloer. Dit zorgde natuurlijk wel voor een ultieme beleving.

Wat krijg je nog meer bij dit virtual reality avontuur?
Tijdens het anderhalf uur durende kinderfeestje kregen de jongens onbeperkt limonade en een zakje chips. Dit werd snel naar binnen gewerkt, want ze hadden hier natuurlijk he-le-maal geen tijd voor;) Ze konden kiezen uit verschillende soorten virtual reality games. Aan het einde van het verjaardagsfeestje kregen alle kinderen een VR-oorkonde. Ze waren officieel een virtual reality expert geworden! De jarige kreeg nog een leuke VR verrassing.

Ik bracht zeven vermoeide jongens thuis. Wat een avontuur hadden ze die middag meegemaakt! Het was een zeer geslaagd kinderfeestje waar vast en zeker nog lang over nagepraat wordt.  

Het virtual reality kinderfeestje bij The VR Room aan de Overste den Oudenlaan is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar. Kinderen onder de 8 jaar kunnen mee en krijgen dan een aangepaste ervaring. Het kinderfeestje is geschikt voor groepen van max. 8 personen. Klik door naar de site voor meer praktische info over de virtual reality kinderfeestjes bij The VR Room.

Door Geja van der Greef, moeder van Guus (10), Minke (8) en Faas (7). Geja is tekstschrijver en blogger, lees meer over Geja van der Greef.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips voor kinderactiviteiten in en om Utrecht!

virtual reality kinderfeestje utrecht