Wat te doen in Utrecht tijdens de lerarenstaking op 14 maart?Terug naar het overzicht

9 februari
Let op: lerarenstaking op 14 maart 2018! Wat ga jij doen met de kinderen tijdens de stakingsdag? Bekijk onze tips voor activiteiten in en om Utrecht als de scholen staken, er zijn ook gratis uitjes!
Hoera, lerarenstaking, lekker een dagje niet naar school!
Heb jij nog geen plannen? Kom dan naar het Universiteitsmuseum Utrecht en kom speuren in de Oude Hortus, dat mag op deze dag gratis! Deze leuke tuinspeurtocht is voor ontdekkingsreizigers die alles willen weten over de bloemen, planten en bomen van de museumtuin. Ontdek hoeveel verschillende soorten plantensoorten er in de tuin staan. Volg de kleine paden, ontdek de beestjes in de vijver en vind de doodsbeenderenboom. Wist je dat sommige planten zelfs mensen kunnen helpen? Kom erachter in de Regiustuin. Hier leer je ook welke kruiden je nodig hebt als je last hebt van kiespijn of pijn in je buik. Voor deze actie geldt het volgende: één gratis tuinspeurtocht per gezin.  

Maar er is meer te doen in de musea vandaag. Op woensdag 14 maart is Museum Speelklok gratis te bezoeken voor basisschoolkinderen in verband met de stakingsdag van basisschoolleraren in o.a. Utrecht. Door basisschoolkinderen gratis toegang te bieden tot het museum komt Museum Speelklok ouders te hulp die tijdens de stakingsdag iets leuks en educatiefs met hun kinderen willen ondernemen. Dus ouders, opa's en oma's: ga lekker met je kinderen naar het museum deze dag! Ieder uur kun je mee met de Muzikale Rondleiding, superleuk voor jong en oud. Daarnaast kunnen kinderen in het museum zelf aan de slag met een speurtocht van Orgelaapje Toon, meer ontdekken in de Museum Expeditie en zelf muziek componeren in de MuziekFabriek. Superleuk!Ook leuk, ga lekker naar een binnenspeeltuin, kinderen blijven ze leuk vinden. Prima met slecht weer, je kunt er afspreken met vriendjes of vriendinnetjes of je kunt er juist zelf nog even je laptop openklappen. Een paar leuke adresjes in en om Utrecht: Ballorig in HoutenKidzity in Utrecht en De Pretfabriek in Woerden. In onze blog vind je nog veel meer leuke binnenspeeltuinen in en om Utrecht!

Ben je liever buiten? Ga heerlijk naar het bos! Je kunt je echt prima vermaken bij bijvoorbeeld de Dierenwandelroute in Zeist. 't Jagershuys in Zeist is het vertrekpunt van de leuke Dierenwandelroute. Informatie kun je ophalen bij het restaurant. In Utrecht kun je prachtig wandelen bij Amelisweerd. Vanaf Theehuis Rhijnauwen starten verschillende wandelingen, van heel kort tot iets langer (en allemaal geschikt voor wandelwagens!). Routebeschrijvingen kun je ophalen in het restaurant of alvast downloaden vanaf hun website.

staking lerarenstaking school basisschool utrecht kinderen uitje activiteiten

Als je meer zin hebt in wat sportieve actie, kun je naar Samsam in Utrecht. Hier vind je maar liefst 20 verschillende sporten onder 1 dak. Er is o.a. een speed soccer veld, een Jump arena en een interactief hockeyveld. En de KlimGym is ook fantastisch: klim, klauter, spring en zwaai. Kijk hoe ver je komt! Of doe eens heel wat anders en ga lekker schaatsen nu het nog kan bij de Vechtsebanen in Utrecht.

Zwemmen is ook altijd favoriet bij kinderen. Maar let op, want niet alle zwembaden zijn geopend voor recreatief zwemmen op een doordeweekse dag en als ze geopend zijn, zijn ze dat niet de hele dag. Je kunt in ieder geval terecht bij zwembad Merwestein in Nieuwegein. Doe de bucket game of zoef van de coole interactieve glijbaan. Er is zelfs een speciaal programma voor deze stakingsdag! In onze blog vind je nog meer leuke zwembaden in de omgeving van Utrecht, check vooraf goed de openingstijden!

Lekker naar de bioscoop is natuurlijk ook gezellig. Voelt een beetje als spijbelen op een gewone schooldag! Maar tijdens een staking mag het. Bij Kinepolis in Utrecht draaien superleuke films! Je kunt bijvoorbeeld naar Coco, Ferdinand, Early Man, Ted & Het Geheim van Koning Midas. Ken je deze al?

Kortom: genoeg te doen tijdens deze stakingsdag! De kinderen zullen wel hopen dat er snel weer een lerarenstaking is...