Kids redden de wereld!Terug naar het overzicht

Bibliotheek Utrecht

op verschillende locaties in Utrecht
November staat bij Bibliotheek Utrecht in het teken van duurzaamheid. Check de activiteiten!
De bieb daagt alle Utrechters, jong en oud, uit mee te denken over hun toekomstige stadsie. Dat doen ze door in de maand november allemaal leuke activiteiten te organiseren. Wat is er allemaal te doen?

Kidscollege
Tijdens dit kidscollege bij Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum luister je eerst lekker naar de verhalen uit het boek ‘Groene voeten’ van Lotte Stegeman. Daarna speel je de groene-voetenquiz en maak je kans om een exemplaar van het boek met handtekening van Lotte te winnen.

Bouw een zonneauto
De auto van de toekomst rijdt natuurlijk op stroom! Kom een zonneauto bouwen bij de Centrale Bibliotheek en bij Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum.

Animatieworkshop
Hoe ziet Utrecht eruit als je net zo oud bent als je opa en oma? Breng de stad van de toekomst tot leven in je eigen animatiefilm en kies zelf welke materialen en welke techniek je daarvoor gebruikt.

Demonstreren kun je leren
Schrijver Marloes Morshuis liet kinderen in haar boek in actie komen. Nu is het tijd voor jou om hetzelfde te doen. Daarom is Marloes in de bieb en beantwoordt al jouw vragen. Daarna leer je in een toffe workshop zelf te protesteren.

Vergeet niet om vooraf een plekje te reserveren.

Klik voor meer info of om te reserveren door via de roze button!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs