Botanische TuinenTerug naar vorige pagina

woensdag 9 mei
  • Botanische Tuinen
  • Botanische Tuinen
  • Botanische Tuinen
Budapestlaan 17,3584 HD Utrecht
Mooie en bijzondere bloemen, je kijkt hier je ogen uit. Tip: doe de leuke speurtocht in de tuin!
Kom je ook een keer kijken naar de prachtige bloemen rondom Fort Hoofddijk? Elk seizoen zien de tuinen er anders uit. Op en rondom Fort Hoofddijk vind je zes heel verschillende tuinen.

Boodschappenrondje met Billenklap
Ieder jaar bieden de Botanische Tuinen van 1 april tot 1 december een nieuwe speurtocht aan voor kinderen van 8-12. Dit jaar is er ook weer een hele leuk! Professor Billenklap heeft een boodschappenlijstje gemaakt en gaat samen met jou de Tuinen door om de boodschappen te verzamelen.

Ondertussen leer je natuurlijk van alles over planten. Zo kom je te weten welke plant zorgt voor de heerlijke smaak van vanille-ijs en vanillevla en van welke vruchten lekkere zuurtjes gemaakt worden.

Ook je zintuigen komen tijdens de speurtocht aan bod! Bij welk gat van de geurkast ruik je kaneel? Kan jij aan het geluid van de schudkokers horen welke zaden erin zitten? Voor de echte durf-als staat er een voelkist. Probeer daar maar eens, zonder dat je iets ziet, te weten te komen welke vrucht erin zit!

Tijdens de speurtocht verzamel je letters die samen weer een ‘boodschap’ vormen. Aan het eind van de kun je de antwoorden laten controleren en krijg je een klein cadeautje.

Na een bezoek aan de tuinen kun je ook even rondkijken in de tuinwinkel en iets drinken in het tuincafé. Echt een leuk uitje!

Klik voor meer info door naar de website via de roze button!

Wil je meer weten over leuke activiteiten in de natuur? Kijk dan op ons uitgebreide overzicht van kinderuitjes in de natuur in Utrecht.

 

  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Botanische Tuinen - Fort Hoofddijk
Budapestlaan 17
3584 HD Utrecht

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

De Tuinen op Fort Hoofddijk zijn geopend van 1 maart tot 1 december.
In die periode dagelijks open van 10 tot 16.30 uur.

Prijs

Volwassenen vol tarief €7,50 - Kinderen t/m 12 jaar (onder begeleiding) gratis - Houders Museumkaart gratis
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!

Méér leuke tips & adressen: