Volg ons op Facebook voor meer leuke tips!

ROBO-labTerug naar vorige pagina

zaterdag 17 februari 2018
Kom naar de digitale werkplaats van De Vrijstaat en ontdek wat robots voor jou kunnen doen!
Robot-knuffelen, je smartphone in een echte vriend veranderen of robots ontleden: het kan allemaal in de digitale werkplaats ROBOTS van De Vrijstaat. Wat doen robots eigenlijk voor jou en wat zullen ze in de toekomst allemaal kunnen doen?

Ook cool: vanuit het jaar 2060 ga je terugkijken in de tijd. Aan het einde van de vorige eeuw was een tablet om te Netflixen nog toekomstmuziek, terwijl er in 2060 misschien wel een robot voor de klas staat. Je kunt tijdreizen met kunstenaar Casper de Jong en ontdekken met welke soorten robots hij tijdens zijn leven te maken heeft gehad.

In het ROBO-lab kunnen kinderen kijken, experimenteren, filosoferen en uitvinden hoe de relatie tussen mensen en robots er in 2060 uit zal zien. Met prikkelende vragen en opdrachten worden jong en oud aan het denken gezet over een heel actueel thema. 

Het ROBO-lab vind je in het Gebouw, de kunstwerkplaats van De Vrijstaat. Het Gebouw ligt aan de rotonde tussen de Gele Brug en Parkwijk. Tip: navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer de auto bij het schoolgebouw. Vanaf hier zijn het Gebouw en de boerderij te voet bereikbaar.

Klik voor meer info door via de roze button.
  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

De Vrijstaat
Madridstraat 1
Utrecht

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Iedere zaterdag en zondag van 3 februari tot en met Paasmaandag 2 april van 12 tot 17 uur.
Extra open op woensdag 28 februari, donderdag 1 en vrijdag 2 maart.
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!