Kasteel de HaarTerug naar het overzicht

woensdag 3 april 2024
Kom naar Kasteel de Haar en voel je een echte prinses of ridder. Een leuk familie-uitje!
Of je Kasteel de Haar nu bezoekt om het park, de wonderlijke geschiedenis, de tentoonstellingen, de tuinen, de hertjes of om te trouwen, je waant je even in een andere wereld. Achter elke deur, elk detail, elke bloem uit de kleurrijke tuinen, schuilt wel een verhaal. Over andere tijden, andere culturen, andere figuren.

De Haar is het grootste kasteel van Nederland, dat ooit privébezit was van de familie van Zuylen en waar haar nazaten nog steeds jaarlijks verblijven. Ook de internationale jetset uit de vorige eeuw bezocht met regelmaat het kasteel.

Zowel het kasteel als de tuinen zijn een bezoek zeker waard, echt een speciaal familie-uitje!

Parkspeurtocht (6+)
Houd jij van speuren? Ben je dol op kastelen? En lijkt het je leuk om al spelenderwijs meer te leren over het park en het kasteel? Kom dan speuren met de parkspeurtocht en ontdek de mooiste plekken!

Loop met de speurtocht langs de mooiste plekjes en ontdek alle leuke weetjes over het kasteel, het park én over de dieren die hier wonen.

Je bent gemiddeld één uur bezig met de speurtocht en komt onder andere langs de rozentuin, het doolhof en het hertenkamp. Leer over het ontstaan en de magie van het park. Tijdens het speuren ga je op zoek naar de antwoorden op verschillende vragen.

Nieuwsgierig geworden naar het kasteel? Koop tickets en kom binnen om te ontdekken waar de baron en de barones woonden!

Klik voor meer info over Kasteel de Haar op de roze button.

Check vooraf altijd even de actuele openingstijden.

Kasteel de Haar

Kasteellaan 1
3455 RR Haarzuilens
Openingstijden Klik door naar de site voor de actuele openingstijden. Prijs Museumkaart is geldig. Klik voor de actuele tarieven door naar de site via de roze button. Het is ook mogelijk om alleen een kaartje voor het park te kopen. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Buitenseizoen bij het NMM

Buitenseizoen bij het NMM

Ga klimmen en klauteren in de speeltuin, beklim de trappen van Gebouw '45 en word beloond met een geweldig uitzicht plus test je rij-skills in een mini-jeep of mini-tank. En er is nog veel meer te doen bij het Nationaal Militair Museum!

Stoer uitje