Zomer in Museum SpeelklokTerug naar het overzicht

maandag 8 augustus 2022
Spits je oren en luister naar prachtige klanken tijdens de zomeractiviteiten in Museum Speelklok.
Kom deze zomer naar Museum Speelklok in hartje Utrecht en stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten.

In dit vrolijke museum kun je meedoen aan de Muzikale Rondleiding en alles leren over bijzondere draaiorgels en speeldozen en -klokken. Iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14:00 uur is er een speciale Muzikale Kinderrondleiding en hoor je de vrolijkste liedjes op de draaiorgels, speeldozen en speelklokken. Kom je meezingen en mee dansen?

Ook een aanrader, doe de speurtocht met orgelaapje Toon of maak een eigen plingplong-kaart in de Muziekfabriek!

Verder kun je met een doeboekje de interactieve tentoonstelling ‘Toeval bestaat niet’ ontdekken of bij ‘Speelklok Models’ kijken hoe historische instrumenten ooit werkten en klonken. En na alle belevenissen in het museum kun je in het museumcafé terecht voor een drankje met iets lekkers.

Mis ook de Roadshow van Museum Speelklok deze zomer niet! Een rijdende ontdekkingsreis in de wereld van de zelfspelende instrumenten. Dit muzikale spektakel is deze zomer in verschillende wijken in Utrecht te bewonderen.

Klik voor meer info over deze muzikale activiteiten op de roze button!

Museum Speelklok

Steenweg 6
3511 JP Utrecht
Openingstijden Tijdens de schoolvakantie (9 juli t/m 21 augustus) is het museum zeven dagen per week geopend. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer bij het NMM

Zomer bij het NMM

Klaar voor actie? In de zomer zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod