Op ontdekking bij het NMM!Terug naar het overzicht

maandag 17 februari 2020

Nationaal Militair Museum

Verlengde Paltzerweg 1
3768 MX Soest
Openingstijden Iedere dag van 10.00 tot 17.00 uur. Naar de website
Ga zelf aan de slag, scheur in een rupsvoertuig en leer over de militaire geschiedenis bij dit museum!
Van zaterdag 15 februari t/m zondag 1 maart 2020 is het weer voorjaarsvakantie bij het Nationaal Militair Museum in Soesterberg! Heb jij altijd al eens in een mini-tank of mini-jeep willen rijden? Dat kan bij het buitenparcours. De voertuigen worden speciaal voor de voorjaarsvakantie naar buiten gehaald zodat jij een rit kunt maken!

Gratis rondleiding
Weet jij wat morsecode is? En hoe je een F-16 bestuurt? Ontdek dit en meer verhalen achter de collectie tijdens de gratis rondleiding 'Militaire Uitvindingen' in het museum! In de voorjaarsvakantie zijn er iedere dag 4 instaprondleidingen in het museum. Inschrijven is gratis en kan bij de informatiebalie.

Ontdek het zelf
Midden in het museum ligt de interactieve speelruimte Xplore. Weten hoe het voelt om een F-16 te besturen? Hoe je buskruit maakt of hoe het is om in een geschutskoepel te zitten? Je ontdekt het allemaal in Xplore. In deze ruimte mag je óveral aanzitten!

Neem een kijkje in de voertuigen
Kruip achter het stuur van de M3A1 halftrack of bekijk de Fokker F-27 troopship van binnen! De entree is bij je museumticket inbegrepen. Dit kan maar een deel van de dag, check dus vooraf even goed de tijden!

Zelf mini-tank rijden?
Terug van weggeweest: de buitenactiviteiten! Elke dag van de voorjaarsvakantie (tussen 12 en 16 uur) kun je buiten in een mini-tank of mini-jeep stappen en zelf rijden over het buitenparcours. Word je liever gechauffeerd? Scheur mee met één van de militaire voertuigen door de Arena. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen!

In de vakantie ook op maandag open
Goed om te weten: in de voorjaarsvakantie is het museum ook op maandag open. Je bent dus alle dagen van de week welkom.

Klik voor meer info over het vakantieprogramma van het Nationaal Militair Museum door naar de site via roze button!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs