Onderzoek de zonTerug naar het overzicht

zondag 13 juni 2021
Museum en sterrenwacht Sonnenborgh is weer open. Nieuw: een proefjesspeurtocht voor kinderen!
Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! In de authentieke 19e-eeuwse sterrenwacht ontrafelden wetenschappers vroeger de samenstelling van de zon en deden ze voor het eerst voorspellingen over het weer. Nu is Sonnenborgh een museum en ga je als bezoeker op onderzoek!

Hoe hard racen wij door het heelal? Waar is de zon van gemaakt? En jijzelf? Waar is buitenaards leven mogelijk? Vind antwoord op al deze vragen tijdens een bezoek aan Sonnenborgh. Beklim de trappen van het observatorium en bewonder de sterrenhemel op een Sterrenkijkavond. Kom alles te weten over het bijzondere gebouw, de sterren en het weer in een tentoonstelling, rondleiding of lezing. Of ga mee op een virtuele reis door het heelal in het planetarium. Leuk!

Museum en sterrenwacht Sonnenborgh gaat weer open vanaf 10 juni! En wel met een klapper: ’s ochtends is er een gedeeltelijke zonsverduistering die je vanaf Sonnenborgh door de telescopen en met een eclipsbril kunt bekijken. En om het allemaal nog zonniger te maken: vanaf 10 juni kun je ook de mini-tentoonstelling 'Onderzoek de zon' met Kees de Jager bezoeken met daarin een proefjesspeurtocht naar de zon voor kinderen. Stap in de schoenen van een astronoom!

Klik voor meer info over Museum en sterrenwacht Sonnenborgh op de roze button!

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht

Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tentoonstelling Straatbeeld

Tentoonstelling Straatbeeld

Laat je door kleurrijke straatorgel-beelden onderdompelen in hun theatrale wereld tijdens deze interactieve tentoonstelling.

Een heel vrolijk gezinsuitje waarbij je van alles zelf kunt doen!

Naar Museum Speelklok