Vakantie met sterrenTerug naar het overzicht

zaterdag 22 februari 2020

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht

Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Openingstijden Zaterdag 22 februari tot en met zondag 1 maart Naar de website Direct mailen Toon telefoonnummer
Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! Bewonder deze voorjaarsvakantie het heelal vanaf de grond.
Kom alles te weten over het heelal in de voorjaarsvakantie. Bekijk de sterren, planeten, maan en sterrennevels op één van de Kinderkijkavonden of op klaarlichte dag in het planetarium. Overdag kun je het museum en de sterrenwacht ook verkennen in de tentoonstelling 'Ver weg komt dichterbij', een reis door het heelal en de monumentale gebouwen van Sonnenborgh. 

Planetarium
Overdag sterren kijken? Het kan in de voorjaarsvakantie. Het planetarium is een bioscoop in de vorm van een halve bol. Aan de binnenkant zie je de sterrenhemel geprojecteerd. Alsof je op een mooie heldere avond naar de sterren kijkt! Ga mee op een reis door het heelal en bekijk de maan, sterren en planeten van heel dichtbij.
Data: zondag 23 februari, dinsdag 25 februari, woensdag 26 februari, donderdag 27 februari, vrijdag 28 februari maart, zondag 1 maart

Kinderkijkavond
Niemand vroeg naar bed! Speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn er extra veel Kinderkijkavonden in de voorjaarsvakantie. Beklim de trappen van de sterrenkoepels en neem een kijkje door de telescopen van Sonnenborgh. In de lezing ontdek je alles over de maan, planeten en sterren. 
Data: zaterdag 22 februari, woensdag 26 februari, donderdag 27 februari

Klik voor meer info over het programma op de roze button!

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs