ZonneshowTerug naar het overzicht

zondag 7 augustus 2022
Kom met demonstraties, proefjes en foto’s van alles te weten over de zon bij Sonnenborgh!
Op Sonnenborgh komt ver weg dichterbij! In de authentieke 19e-eeuwse sterrenwacht ontrafelden wetenschappers vroeger de samenstelling van de zon en deden ze voor het eerst voorspellingen over het weer. Nu is Sonnenborgh een museum en ga je als bezoeker op onderzoek! En op de 1e en 3e zondag van de maand is een bezoekje extra speciaal!

Super Sonday Solar Science Show
In deze zonneshow kom je alles te weten over de zon. Demonstraties, proefjes en foto’s laten zien hoe de zon aan zijn licht komt, wat licht precies is en wat we van licht kunnen leren. Zie met je eigen ogen waarom het oppervlakte van de zon eruit ziet als een kokende pan water. Samen met de zonneonderzoeker rafel je het zonlicht uiteen in alle kleuren van de regenboog en zie je waarom je met de telescoop van Sonnenborgh – de grootste zonnetelescoop van Nederland- zo’n prachtige blik op de zon hebt.

Verder kun je natuurlijk het hele museum, de sterrenwacht en het bastion bekijken. Rondleiders laten je zien hoe een telescoop en de koepel waarin deze staat, werkt. Als het helder is, kun je door de telescoop rechtstreeks naar de zon kijken en bestudeer je zonnevlekken en -vlammen met eigen ogen.

Klik voor meer info over de Landelijke Zonnekijkdag op de roze button!

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht

Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
Openingstijden 3, 17 en 31 juli
7 en 21 augustus
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer bij het NMM

Zomer bij het NMM

Klaar voor actie? In de zomer zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod