Talking handsTerug naar het overzicht

zondag 23 januari 2022
Een muzikale voorstelling met gebarentaal en signdancing bij Stadsschouwburg Utrecht.
Handen geef je. Met handen maak je contact, met elkáár en met de wereld. Handen tasten af, voelen voorzichtig of het niet te heet is. Of te koud. Ze kunnen teder zijn, maar ook tot vuisten samenballen. Handen zitten vol met eelt geschreven verhalen. Met handen reis je door de tijd, van de allereerste handafdrukken in oude grotten naar de stille handen van de tolk Nederlandse Gebarentaal (NGT).
 
Talking Hands is een bijzondere cross-over voorstelling, waarin Nederlandse Gebarentaal helemaal geïntegreerd wordt. Met een diverse en veelzijdige cast; de tolk NGT is ook professioneel danser en de acteurs zijn even handig voor als achter de camera’s. De jonge Syrische speelster Jawa Manla zingt de sterren van de hemel. Interessante details worden live voor je neus gefilmd en groot geprojecteerd. De live muziek wordt gecombineerd met de stille muziek van signdancing.

Kortom, een poëtische, grappige en muzikale voorstelling (met weinig tekst) over wat ons mensen verbindt door alle tijden heen en over veelzeggende handen. De voorstelling is geschikt voor iedereen vanaf 9 jaar en extra leuk als je ook een beetje gebarentaal kan.

Klik voor meer info over deze voorstelling op de roze button!

Stadsschouwburg Utrecht

Lucasbolwerk 24
3512 EJ Utrecht
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Tips voor de lockdown

Tips voor de lockdown

Helaas zitten we weer in een lockdown. Maar we hebben volop tips om ook nu leuke dingen te doen met je kinderen.

Veel plezier!

Bekijk onze tips