Pynarello (8+)Terug naar het overzicht

zondag 4 juni
Speciale inleiding voor kinderen bij het concert Sjostakovitsj 9 – Vrijheid & Overwinning
Op zondag 4 juni staat het ensemble Pynarello in TivoliVredenburg met het concert Sjostakovitsj 9 – Vrijheid & Overwinning, vooraf is er de inleiding KAPSTOK speciaal voor het jongste publiek.

KAPSTOK is een vrolijke inleiding waarin je van héél dichtbij alvast kennis kunt maken met verschillende instrumenten en muzikanten, daarna zie je ze op het grote podium. Wat maakt het concert nou zo speciaal? Welk instrument kan er nou het hardst, en welke het allerhoogst? Je mag alles vragen, geen vraag is te gek!

Over het concert Sjostakovitsj 9 – Vrijheid & Overwinning
Volgens Pynarello kan klassieke muziek anders, avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent én zonder bladmuziek. Ze spelen bij dit concert de negende symfonie van Sjostakovitsj, die als bijnaam ‘Overwinningssymfonie’ heeft. De verwachting was dat het een groots werk zou worden over de overwinning van het Rode Leger dat het land van de vijand had bevrijd. Tot ieders verbazing werd het een licht, kort én bijna speels werk. Keek Sjostakovitsj opeens anders tegen de overwinning aan?

Pynarello heeft twee jonge hedendaagse Nederlandse componisten, Anne-Maartje Lemereis en Kika Sprangers uitgenodigd zich te laten inspireren door het thema overwinning. Ze componeerden een antwoord op de bestaande symfonie van Sjostakovitsj. Hoe klinkt een overwinning in de huidige tijd, waarin onderdrukking en censuur nog steeds actuele thema’s zijn? In het nieuwe werk Twee van Anne-Maartje Lemereis zal pianiste Saskia Lankhoorn de solist zijn. Van componist Kika Sprangers wordt het stuk Parade gespeeld. Jij bent al helemaal voorbereid op deze stukken bij KAPSTOK!

Programma zondag 4 juni
-> Inleiding KAPSTOK – 14.15 uur

-> Concert – 15.00 uur
Sjostakovitsj – Symfonie nr. 9
Kika Sprangers – Parade
Anne-Maartje Lemereis – Pianoconcert Twee met solist Saskia Lankhoorn

Klik voor meer info over de voorstelling via de roze button door naar de site van TivoliVredenburg!

TivoliVredenburg

Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Speelwereld Xplore is een jaar open en dat wordt gevierd met het Kidsproof - NMM feest!

Op deze feestelijke middag zijn er extra activiteiten voor avontuurlijke kids en speciale tickets met korting. Vieren jullie het mee?

Meer info en tickets