Operatie BreinbrekerTerug naar het overzicht

zondag 4 juni
Speur mee in deze interactieve wetenschapsshow van de Universiteit Utrecht!
Hoe bewogen dinosauriërs? Kan je je eigen geld maken? Hoe bepalen je hersenen wat je ziet? Bij de Universiteit Utrecht werken veel onderzoekers die dagelijks hun brein breken over dit soort moeilijke vragen. In de wetenschapsshow Operatie Breinbreker in TivoliVredenburg ontdek je op zondag 4 juni 2023 samen met hen de antwoorden! 

Kraak de code
Tijdens de interactieve show voor kinderen van 8 tot 12 jaar vertellen onderzoekers van de Universiteit Utrecht waar zij hun brein over breken en waarom. Dat doen ze samen met presentator Boy Vissers, bekend van Quest Junior. Maak je klaar voor een hoop spektakel en onverwachte momenten! Razende reporter Lieke gaat tijdens de show op bezoek bij onderzoekers op de campus. En neem je speurneus mee, want in de show zit een code verstopt... Kraak jij de code? Dan maak je kans op een prijs! 

Onderzoek het samen
Kom na de show naar het activiteitenplein en test allerlei activiteiten van het vernieuwde UMU (Universiteitsmuseum Utrecht)! Rolt de kegel omhoog of omlaag? Zweven jullie superzwevers even goed als plantenzaden? En wat ontdekken jullie aan echte dierenbotten? Vraag je van alles af, onderzoek het samen met het museum en krijg een voorproefje van het nieuwe UMU.

Klik voor meer info over Operatie Breinbreker bij TivoliVredenburg op de roze button!

TivoliVredenburg

Vredenburgkade 11
3511 WC Utrecht
Openingstijden Er zijn twee shows op 4 juni:
- 10.30 uur
- 13.00 uur
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Hoera, Xplore verjaardagsfeest

Speelwereld Xplore is een jaar open en dat wordt gevierd met het Kidsproof - NMM feest!

Op deze feestelijke middag zijn er extra activiteiten voor avontuurlijke kids en speciale tickets met korting. Vieren jullie het mee?

Meer info en tickets