Weekend van de WetenschapTerug naar het overzicht

zondag 6 oktober
Jonge wetenschappers opgelet; ervaar, leer en doe op het Utrechtse Science Park!
Op zondag 6 oktober opent de Universiteit Utrecht van 11.00 tot 16.00 uur haar deuren voor het publiek voor het jaarlijkse Weekend van de Wetenschap. Schuif aan bij colleges over dino’s of zwarte gaten, leer je eigen medicijnen maken of kom naar de oefenrechtbank om te ervaren hoe een rechtszaak eraan toe gaat.

Er is een bomvol programma waarin je meemaakt hoe onderzoek werkt, waar je al je vragen kan stellen aan wetenschappers en waar je zelf aan de slag gaat met experimenten en mee kan doen met workshops.

Wat is er allemaal te doen?
Neem bijvoorbeeld een uniek kijkje in het depot van het Universiteitsmuseum of doe mee met de Hoe?Zo! Show. Een team van wetenschappers beantwoordt al jouw vragen onder leiding van Boy, dé experimenteer-expert van Quest Junior. Of kom naar de speciale dansvoorstelling over pijnlijke gewrichten bij paarden. Een onderzoeker van de faculteit Diergeneeskunde heeft de voorstelling ontwikkeld om te laten zien wat de gevolgen hiervan zijn voor de beweging van het lichaam.

Waar moet ik zijn?
De activiteiten vinden plaats in het Koningsbergergebouw en zijn voor iedereen gratis toegankelijk. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar maar net zo leuk voor nieuwsgierige volwassenen. De Botanische Tuinen zijn op deze dag gratis te bezoeken. Daarnaast organiseren ook SRON, het Hubrecht Instituut en het Prinses Maxima Centrum een publieksprogramma.

Meer informatie
Klik voor meer informatie en het volledige programma door naar de site via de roze button!

Het Weekend van de Wetenschap programma op het Utrecht Science Park is mede mogelijk gemaakt door het Utrecht Science Park Leefbaarheidsfonds.

Weekend van de Wetenschap

Utrecht Science Park
Utrecht
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Heerlijke herfstwandelingen

Heerlijke herfstwandelingen

De eerste kastanjes en eikeltjes zijn alweer gevallen; de herfst is begonnen. Tijd voor een mooie wandeling met je kroost!

Laat je verrassen door deze superleuke routes van Routes in Utrecht.

Bekijk de kinderroutes