Open dag DUMSTerug naar het overzicht

zondag 29 januari 2023
Open dag bij De Utrechtse Muziekschool: kom inspiratie opdoen voor muzieklessen!  
Bij De Utrechtse Muziekschool (DUMS) vind je verschillende muziekcursussen voor kinderen in de leeftijd van 1 tot en met 12 jaar. In februari start er een nieuw blok, dus schrijf je kind snel in!

Muziek voor de allerkleinsten is hét muzikale vertrekpunt voor je mini-me. Ontdek gezellig samen met je (klein)kind hoe leuk het is om samen muziek te maken. Elke werkdag en op zaterdag biedt DUMS in hun pand aan het Domplein lessen aan voor dreumesen en peuters. Op de CultuurCampus in Leidsche Rijn zijn deze lessen er op woensdag en zaterdag.  

Zijn de eerste stappen naar de kleuterschool gemaakt? Dan is de volgende stap die naar muziekles. In Spelen Met Muziek leren kleuters (groep 1-2) ritme en melodie, doen ze luisterspelletjes en starten met kleine instrumenten. Aan het einde van de cursus laten ze aan de ouders horen wat ze geleerd hebben.  

Als je kind toe is aan schrijven, dan zit het wel goed met de fijne motoriek. In de cursus Kinderen Ontdekken Muziek (voor kinderen in groep 3 t/m 5) is de eerste kennismaking met verschillende instrumentgroepen waar een paar handige vingers onmisbaar zijn: strijkinstrumenten, blaasinstrumenten, tokkelinstrumenten, slaginstrumenten en toetsen.  

Open dag
Heeft je kind al deze cursussen doorlopen maar weet het nog niet welk instrument het wil gaan spelen? Kom dan op zondag 29 januari naar de Open Dag aan het Domplein.

Maak kennis met ruim 30 instrumenten en hun docenten. Ze vertellen je graag meer over hun lessen en de mogelijkheden om samen te spelen in een band of orkest, want dat is toch waar muziek maken om gaat. Wat kun je deze dag verwachten?

- Een dag vol meet-and-greets met de docenten en hun muziekinstrumenten
- Proeflessen
- Een infomarkt met info over samenspeelcursussen en ander DUMS-aanbod, Utrechtse orkesten, basisscholen, muziekfestivals en meer.
- Optredens van cursisten die de cursussen 
- Proeflessen Muziek voor de Allerkleinsten.
- Verder staat er vanaf 11.45 uur een poffertjeskraam op de binnenplaats.
 
Open Dag De Utrechtse Muziekschool
Zondag 29 januari, 10-16 uur
Domplein 4
3512 JC Utrecht

Klik
 door naar de site van DUMS via de roze button voor meer info.

DUMS (De Utrechtse Muziekschool)

Het Domplein
Utrecht
Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

DUMS - Open dag

DUMS - Open dag

Kom inspiratie opdoen voor muzieklessen bij DUMS, De Utrechtse Muziekschool. Maak kennis met ruim 30 instrumenten en hun docenten.

Uitgebreid programma!

Lees meer en reserveer