Natuur-O-theekTerug naar het overzicht

zaterdag 27 februari
Een natuurbibliotheek vol met toffe buitenspeeltips om de kids te vermaken. Spelen maar!
Je kunt buiten zo veel leuks doen! Geen inspiratie meer? Ga dan eens langs bij een Natuur-O-theek. De locaties zijn i.v.m. corona niet open, de Natuur-O-theek wel!

NME-Centrum De Woudreus heeft een Natuur-O-theek in de vorm van een kringloopkastje met duidelijke uitleg en een afbeelding van een gave buitenactiviteit die je gemakkelijk zelf of samen met je broertjes, zusjes of vrienden kunt doen, bijvoorbeeld een natuurmandala maken. Elke week wordt de buitenspeeltip aangekondigd op de social media van De Woudreus. De buitenspeeltips staan ook allemaal verzameld op de website (net als de thuis-tips van de afgelopen tijd).

Ook De Boswerf heeft een hoop thuis-tips voor je in petto! Ga aan de slag met materialen uit de natuur of hergebruik oude producten. In de Natuur-O-theek lees je precies wat je nodig hebt, en wat je moet doen. De thuis-tips zijn ook te vinden op de site!

NME-Centrum InBredius is elke zondagmiddag weer open voor publiek. Er mogen niet te veel mensen naar binnen, daarom is ook hier een Natuur-O-theek! Voor wie op een ander moment naar het NME-Centrum komt dan de zondag, hangt er elke week een nieuwe doetip in de Natuur-O-theek in het informatiebord bij InBredius. Die tip kun je zo doen, omdat je er (meestal) geen materialen voor nodig hebt. Leuk!

Ook MEC Maarssen doet mee met de Natuur-O-theek. Iedere woensdag kun je hier een nieuwe natuuropdracht vinden.

Veel plezier!

Groen doet goed


In en om Utrecht
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Voorjaarsvakantie!

Voorjaarsvakantie!

Heerlijk, het is vakantie. Door de lockdown is er minder mogelijk dan anders. We hebben leuke tips voor thuis en uit voor je verzameld die wél kunnen.

Maak er met onze tips een fijne vakantie van!

Bekijk onze tips