Museum Hoge WoerdTerug naar het overzicht

dinsdag 9 augustus 2022
Ontdek deze zomervakantie bij Castellum Hoge Woerd hoe mensen vroeger leefden!
Bijzonder aan Museum Hoge Woerd is niet in de laatste plaats de locatie: het castellum. Castellum Hoge Woerd is de enige plek in Nederland waar een moderne herbouw van een Romeins fort op ware grootte te zien en te beleven is, bovenop de resten van de oorspronkelijke vesting. Vroeger bewaakten de legionairs vanuit dit fort de limes: de grens van het Romeinse Rijk.

Een bezoek aan het museum is gratis.

Over het museum
Tijdens een bezoek aan het museum ontdek je hoe mensen en dieren in de Romeinse tijd leefden. Neem een kijkje in het leven aan boord van een binnenvaartschip, beklim een levensechte wachttoren of duik in de 3D 'tijdvensters' en ontdek hoe een typisch 'garnizoenstadje' aan de grens van het Romeinse rijk er vroeger uit zag. 

Er valt op eigen gelegenheid veel te beleven in Museum Hoge Woerd. Met het Kinderspoor gaat de hele familie op pad om de mysterieuze voorwerpen van Bastiaan Baggerman op te speuren, puzzels op te lossen en uiteindelijk de code van het geheime kistje te kraken. Of ga gewapend met de speurtocht op avontuur door het hele Castellum. Speur en puzzel de juiste oplossing bij elkaar en knutsel na het afronden hiervan je eigen souvenir voor thuis in elkaar.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je nog meer weten over de spannende geschiedenis van dit deel van Utrecht? Laat je dan meevoeren door een rondleider langs het Romeinse schip De Meern I, rondom het castellum en over de omwalling van het fort.

Nog meer te doen in Castellum Hoge Woerd
Er is hier nog meer te beleven. Bezoek bijvoorbeeld een van de leuke voorstellingen in theater Podium Hoge Woerd en neem een kijkje bij de stadsboerderij Steede Hoge Woerd. Er zijn veel verschillende dieren en er worden regelmatig extra kinderactiviteiten georganiseerd. Geniet ook in het CastellumCafé van een warm of koud drankje met iets lekkers. Bij mooi weer is het op het ruime terras echt heerlijk toeven.

Klik voor meer info door naar de website van Museum Hoge Woerd via de roze button!

Museum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Openingstijden Klik door via de roze button naar de website voor de actuele openingstijden. Prijs Gratis toegang Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer bij het NMM

Zomer bij het NMM

Klaar voor actie? In de zomer zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod