• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Zomer expoTerug naar het overzicht

vrijdag 12 juli 2024
Nu bij Museum Hoge Woerd: van Vondst naar Verzameling. Met speciale gezinsactiviteit!
Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn is een archeologisch museum gevestigd in een modern Romeins fort. Iedere zaterdag en zondag organiseren ze hier toffe rondleidingen en een bezoek aan dit museum is zelfs helemaal gratis.

Over het museum
In het museum ontdek je hoe mensen en dieren in de Romeinse tijd leefden. Neem een kijkje in het leven aan boord van een binnenvaartschip, beklim een levensechte wachttoren of duik in 3D in de Romeinse tijd! In de ArcheoHotspot kunnen kinderen zelf meehelpen met archeologisch onderzoek, gaaf! 

Zomer expo 2024 van Vondst naar Verzameling
De zomer expo vertelt het verhaal van archeologie als hobby tot wetenschap. De collectie zit vol met pronkstukken uit de Romeinse tijd en andere pralen van het Provinciaal Utrechts Genootschap (PUG). Bewonder super opmerkelijke vondsten en verhalen en maak kennis met 4 hele bijzondere onderzoekers!

Gezinnen kunnen op pad met een interactief opdrachtenboekje (verkrijgbaar bij de balie voor €4.-). Wat ligt er in de vitrines en uit welke tijd komen alle voorwerpen? Zoek de juiste voorwerpen bij de personages en los de puzzel op! Gelukt? Bij de balie ligt een beloning te wachten!

De expositie is gratis te bekijken tussen vrijdag 15 juni en zondag 15 september.

Klik voor meer info door naar de website van Castellum Hoge Woerd via de roze button!

Castellum Hoge Woerd

Hoge Woerdplein 1
3454 PB Utrecht
Openingstijden De expositie is gratis te bekijken tussen vrijdag 15 juni en zondag 15 september. Klik door via de roze button naar de website voor de actuele openingstijden. Prijs gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Zomervakantie bij het NMM

Zomervakantie bij het NMM

Klaar voor actie? In het buitenseizoen zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod