Nationaal BomenmuseumTerug naar vorige pagina

zaterdag 14 juli 2018
  • Nationaal Bomenmuseum
  • Nationaal Bomenmuseum
  • Nationaal Bomenmuseum
  • Nationaal Bomenmuseum
Velperengh 13,3941 BZ Doorn
Een boomhut, een coole speurtocht, de prachtigste bomen: kom naar het Bomenmuseum!
Het Nationaal Bomenmuseum is de grootste en gaafste bomentuin van Nederland. Er is van alles te doen voor kinderen, van boomhut tot speurtocht. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Kom naar Doorn om het Bomenmuseum te bewonderen en te beleven!

Het Bomenmuseum omvat maar liefst 27 hectare aan bijzondere, unieke bomen. Ieder jaargetijde heeft bovendien haar eigen bloeiers, kleuren en geuren. De levende collectie bomen en struiken in de bomentuin is daarom nooit hetzelfde. Je kijkt je ogen uit!

Speuren in de bomentuin
Het Bomenmuseum is één grote ontdekkingsreis voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn twee speurtochten te doen: eentje over bomen en eentje over het ontstaan van de aarde. Met een kleurrijk doeboekje vol leuke en leerzame opdrachten, een schatkaart met de speurtocht erop en een 'gevulde' koffer voor onderweg (te vinden in de bezoekersruimte van het arboretum). Spannend!

Boomhut van Max
De Boomhut van Max wil je niet missen natuurlijk. Want hij is groot. Heel groot. Met uitkijktorens. Er is hier van alles te beleven over bomen, over hun omgeving en over hoe de aarde is ontstaan. Je kunt er spelen, vogels spotten, de kleine natuur van dichtbij bekijken onder de microscoop. Er is veel kleurrijke informatie te vinden, een boomhutbieb, opgezette dieren, grote modellen van bijen en bloemen en nog veel meer. En het is er ook nog eens heel gezellig!

Genoeg gelopen en gezien? In het gezellige bezoekerscentrum kun je binnen of lekker op het terras wat drinken. Klik door via de roze button voor meer info!

Bekijk ook vast dit leuke filmpje!


  • Details
  • Kaart

Contactgegevens

Nationaal Bomenmuseum
Velperengh 13
3941 BZ Doorn

Naar de website Direct mailen

Openingstijden

Hele jaar geopend:
Apr - okt: 9.00 - 19.00 uur
Nov - mrt: 10.00 - 16.00 uur

Prijs

kinderen t/m 15 jaar: gratis
volwassenen: € 6,00 p.p.
Museumjaarkaart is hier niet geldig
Helaas, er is nog geen video beschikbaar van deze activiteit!