• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus

Nationaal BomenmuseumTerug naar het overzicht

Een enorme boomhut, coole speurtochten, een speeltuin en meer. Laat je verwonderen door het bomenrijk!
Een enorme bomentuin van 58 voetbalvelden groot, een coole boomhut, een speeltuin en de prachtigste bomen vind je in dit levende bomentheater. Kom naar het Bomenmuseum en laat je verwonderen door het bomenrijk!

Het Nationaal Bomenmuseum in Doorn is de grootste bomentuin van Nederland en supergaaf. Er is van alles te doen voor kinderen. Je kunt er eindeloos rondbanjeren en genieten van duizenden bijzondere bomen: de levende museumstukken, van boomkathedralen, vijvers, een coole boomhut, een natuurspeeltuin en uitdagende speurtochten. Ook worden er regelmatig leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd. Data en meer info staan in de Agenda op de site. 

Speuren in de bomentuin 
Het Bomenmuseum is één grote ontdekkingsreis voor kinderen van alle leeftijden. Er zijn twee speurtochten te doen: eentje over bomen en eentje over het ontstaan van de aarde. Met een kleurrijk doeboekje vol leuke en leerzame opdrachten, een schatkaart met de speurtocht erop en een 'gevulde' koffer voor onderweg (te vinden in de bezoekersruimte bij de ingang). Spannend!

Boomhut van Max en natuurspeeltuin
De Boomhut van Max wil je niet missen. Want hij is heel groot en hij heeft uitkijktorens. Er is hier van alles te beleven over bomen, over hun omgeving en over hoe de aarde is ontstaan. Je kunt er spelen, vogels spotten en de kleine natuur van dichtbij bekijken onder de microscoop. Er is veel kleurrijke informatie te vinden en het is er heel gezellig! Naast de boomhut ligt de natuurspeeltuin. Als je uitgespeeld en uitgeleerd bent in de boomhut, staan er vijf grote toestellen voor je klaar, zoals een vogelnest, een steltenroute, een hangmat, schommels en een serieus klimrek. Of je bouwt er je eigen huisje met houten planken.

Bekijk ook vast dit leuke filmpje (2017) waarin Edwina vertelt over de toekomstplannen van het Bomenmuseum. De Boomhut van Max en de Natuurspeeltuin kan je al bezoeken. Aan de andere toekomstplannen wordt hard gewerkt!

Nationaal Bomenmuseum

Velperengh 13
3941 BZ Doorn
Prijs kinderen t/m 12 jaar: gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & inspiratieAlle blogs

Uitgelicht

Beleef jouw zomer in Zeist

Beleef jouw zomer in Zeist


Ervaar de schoonheid van de natuur, de ruimte voor cultuur en de gezelligheid van een bruisend winkelcentrum. Allemaal in het groen van de Utrechtse Heuvelrug!

Alle activiteiten in Zeist