Hoe dan?! SoundtracksTerug naar het overzicht

maandag 18 oktober
Duik in het proeflab van UMU en ontdek met wetenschappers wat filmmuziek met je kan doen.

In films, op televisie, in videogames en op social media: muziek is overal aanwezig. Meestal letten je er niet op, maar vaak doet die muziek meer dan je denkt. Hoe dan?!

Ontdek de effecten van muziek bij Hoe dan?! Soundtracks. Leer alles over écht onderzoek doen en krijg antwoord op je vragen. De ochtend start met een familiecollege waarin onderzoekers van de Universiteit Utrecht vertellen over het onderzoek waar ze mee bezig zijn en hoe ze antwoorden proberen te vinden.

Daarna is het tijd om zelf het lab in te duiken! Onderzoek samen met muziekwetenschapper Michiel Kamp hoe je naar deze muziek, de soundtracks, luistert en wat dat met jou doet. En probeer zelf ook eens goeie muziek te kiezen bij een film. Wat gebeurt er als je vrolijke muziek kiest? Of juist een treurig deuntje? Duik in het proeflab en ontdek of jij de kijker met jouw gekozen filmmuziek op het puntje van hun stoel kunt laten zitten.

Hoe dan?! is een samenwerking tussen het Universiteitsmuseum Utrecht, BOKS Cultuurhuis en TivoliVredenburg. Het evenement is geschikt voor families met kinderen tussen de 7 en 14 jaar.

Klik voor meer info over deze muzikale activiteit op de roze button!

UMU-Universiteitsmuseum Utrecht

Bij locatie TivoliVredenburg
Utrecht
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Hoera HERFSTVAKANTIE!

Bekijk onze favoriete tips en geniet van de vrije tijd met elkaar!

Toptips herfstvakantie