Opschoonactie!Terug naar het overzicht

donderdag 14 oktober 2021
Meld je aan als vrijwilliger en help in de Beleefweek bij het opschonen van het Nationaal Park!
(Her)ontdek Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tijdens de Beleefweek van 16 t/m 24 oktober! Er is van alles te beleven, zoals de gloednieuwe Boscast, een 7-delige podcastreeks over de natuur en de bewoners van Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. 

Maar er is nog veel meer te beleven. Geniet tijdens de Beleefweek van de herfst en kom kabouters zoeken in de tuin van een kasteel, ontmoet de schaapherder of doe mee aan een leuke workshop in de natuur. Er is genoeg te ontdekken in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug!

Hieronder is een van de activiteiten uitgelicht.

Opschoonactie Nationaal Park
Zwerfafval in de natuur heeft negatieve effecten op planten, dier en mens. Het kan de bodem of het water verontreinigen, trekt ongedierte aan en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Het duurt vaak lang voordat zwerfafval zonder tussenkomst van de mens is afgebroken. Zelfs natuurlijk afval zoals een bananenschil blijft lang bestaan. Daarom maakt Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug zich sterk voor een afvalvrij Nationaal Park.

Tijdens de Beleefweek in de herfstvakantie organiseren Nederland Schoon en Stichting Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug een opschoonactie waarmee tot wel 200 kilometer aan wandelpaden volledig zwerfafvalvrij gemaakt wordt! Tijdens deze week zullen zogenaamde cleanteams samen met vrijwilligers zwerfafval opruimen dat op en rondom de paden ligt. Meld je aan en help mee!

Klik op de roze button voor meer info over deze activiteit in de Beleefweek!

Utrechtse Heuvelrug - Beleefweek


Verschillende locaties
Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Fijne herfstvakantie met deze leuke tips!

Hoera HERFSTVAKANTIE!

Bekijk onze favoriete tips en geniet van de vrije tijd met elkaar!

Toptips herfstvakantie