18 fijne zomeruitjes door héél Nederland

5 juli 2018
De zomervakantie is natuurlijk hét moment om er een leuk dagje op uit te gaan. Samen met alle Kidsproof-collega’s hebben we onze aanraders voor je verzameld. Nu hoef je alleen nog maar te kiezen… Of je doet ze allemaal!
Fijne zomervakantie-uitjes met kinderen
Varen en blussen in de zomer!
In de zomer naar een museum? Bij PIT Veiligheidsmuseum in Almere zijn er binnen én buiten activiteiten! Vaar bijvoorbeeld mee met de historische blusboot of blus een brandje met een echte brandslang.

Stoere soldatenskills leren?
Stap deze vakantie in de legerkistjes van een échte soldaat bij het NMM in Soest! Behaal je soldatencertificaat en leer jezelf camoufleren, sporen herkennen en nog véél meer. En durf jij in een echte mini-tank over het parcours?

PIT en NMM

Toffe technische workshops
In Science Centre Delft zie je met eigen ogen waar studenten van de TU Delft zich mee bezig houden. Ook kun je zelf aan de slag: maak jouw vliegtuig van de toekomst, een zonnebeestje of help in de tuin een dijkdoorbraak te voorkomen! 

Fun in FutureLand
Vier de zomer in FutureLand met de leukste kinderactiviteiten! Ga mee op fossielenexpeditie, doe de speciale kinderrondleiding én de leuke creatieve workshops. Nieuw is de gave speurtocht naar ‘t Maasvlaktestrand!

Science Centre en FutureLand

Nederlands Openluchtmuseum
Kom deze zomer naar het prachtige Nederlands Openluchtmuseum en maak een reis door de geschiedenis van ons land! Er is hier zoveel te zien en te beleven. Van meehelpen met klusjes op het kindererf tot het prachtige Canon van Nederland. Echt een aanrader voor het hele gezin!

Zuiderzeemuseum
Je kunt zóveel leuke dingen doen in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen dat een dag eigenlijk te kort is. Ontdek met een puzzeltocht wat je allemaal kunt eten ‘uit de zee’ en ‘van het land’. Wat at men zo’n honderd jaar geleden?

Openluchtmuseum en Zuiderzeemuseum

Coole eerste-hulp-tip van VSM
Een heerlijk dagje eropuit in de zomer; strand, speeltuin of lekker klimmen en klauteren in het bos. Soms kan er dan iets misgaan. Kusje van mama én VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel erop om de plek te verzorgen en te verkoelen.

Zomervakantie! Word Museuminspecteur
Het is bijna zomervakantie! Dat betekent heel lang niet naar school én extra veel kinderactiviteiten in de musea. In ruim 150 musea liggen toffe plaktattoos klaar voor kids. Als Museuminspecteur kun je bovendien een instant camera winnen!

VSM en Museumkids

Plan een stedentrip Breda!
Asja en haar gezin zijn gek op Breda! Breda heeft een mooi historisch centrum met leuke winkels, heel veel gezellige eetplekjes én niet heel onbelangrijk toffe kinderactiviteiten! Ze deelt graag haar favoriete plekjes voor het hele gezin.

Ontdek en beleef Zwolle!
Hanzestad Zwolle, een stad om verliefd op te worden samen met je kids. Collega Denise en haar gezin nemen je mee langs alle toffe Kidsproof adresjes. Nieuwsgierig waarom Zwolle zo kindvriendelijk is? Ontdek en beleef me...

Breda en Zwolle

Amsterdam de mooiste stad!
...volgens oud-burgermeester Eberhard van der Laan. De nieuwe en prachtige tentoonstelling in het Amsterdam Museum die hij zelf nog samenstelde. Mét een tof Burgermeester-spel voor families. Superleuk voor groot en klein!

Bezoek het Koninklijk Paleis
Prins Louis, zoon van Koning Napoleon, woonde ooit in het Koninklijk Paleis Amsterdam en weet je alle leuke geheimpjes te vertellen (5-8 jaar). Of beleef met Jakob de Gouden Eeuw in Jakobs Avontuur (9-12 jaar).

Amsterdam Museum en Koninklijk Paleis

Op avontuur in de natuur!
Het Nationale Park De Hoge Veluwe, op pad met de natuurdetective, spring op een Witte Fiets, speel The Nature Game, bezoek het Museonder of ga op pad met de Augmented Reality app. Alles voor een fijne, leerzame dag in de natuur! 

Het Grootste Kinderfeestje
Zet je feestmuts op want DierenPark Amersfoort viert haar zeventigste verjaardag met elke dag avontuurlijke kinderpartijtjes! Er zijn maar liefs 5 verschillende feestjes waar je met het hele gezin aan mee kan doen.

De Hoge Veluwe en Dierenpark Amersfoort

Escape Game, durf jij het aan
Het is al ver na sluitingstijd als een schim in het Rijksmuseum wordt gespot. Er blijkt een geheime formule uit een boek te zijn verdwenen! Ga jij  met je familie op zoek naar deze pagina? Kunnen jullie ervoor zorgen dat de formule veilig blijft? 

9 buitentips van de boswachter
Wat ga jij deze zomer buiten beleven? De boswachters van Staatsbosbeheer hebben weer een aantal leuke buitentips voor je. Ga hutten bouwen in een speelbos, word hulpboswachter, spartel in een speelvijver of ga op wild safari!

Rijksmuseum en Staatsbosbeheer

Spetterende waterpret
Hoe we in Nederland omgaan met water? Dát ontdek je in Madurodam! Laat de dijk niet doorbreken, help in de Rotterdamse haven, sluit de Oosterscheldekering, blus een bootbrand, speel met de waterweg en nog veel meer waterpret!

Zomer vol ontdekkingen
Deze zomervakantie valt er veel te ontdekken in Batavialand. Ga op zoek naar het geheim van Lely, maak een indrukwekkende reis door de geschiedenis van de Zuiderzee of doe één van onze andere leuke activiteiten.

Madurodam en Batavialand

Benieuwd wat voor leuks er nog meer te doen is? Klik voor alle tips in de Uitagenda!