6 x WWF natuurquizvragen: Is jouw kind een échte Ranger?

24 juni 2020
Hoe beschermen we de koala’s in Australië? En hoe zorgen we dat er minder plastic in de zee komt? Steeds meer kinderen willen graag helpen om deze belangrijke vragen op te lossen. Een echte Ranger herkent pootafdrukken én weet hoe je minder plastic gebruikt!
6 x WWF natuurquizvragen: Is jouw kind een échte Ranger?
Zelf ben ik opgegroeid met het Wereld Natuur Fonds (WWF) en ik heb hier 3 echte dierenliefhebbers en Rangers in huis! Zo zijn mijn kinderen heel fanatiek in het verminderen van plastic gebruik en gaan ze graag de buurthuizen langs om een heitje-karweitje te doen voor WWF. Zodra het magazine Ranger Report van WWF in de bus valt, wordt er gebladerd en nieuwe feitjes gedeeld, voorgelezen én de mooie dierenplaatjes opgehangen aan de muur!

Als Ranger van WWF leren kinderen hoe ze zelf een échte natuurbeschermer worden. Want hoeveel weet jouw kind eigenlijk over bedreigde dieren en natuur? Test hieronder of jouw zoon of dochter ook een Ranger in de dop is. Dus alle dierenvriendjes in huis verzamelen! Het is tijd voor een natuurquiz van WWF. Ontdek hoeveel je weet over wilde dieren en het beschermen van de aarde.

1. Elk dier laat zijn eigen pootafdruk achter. Zo kun je herkennen welk dier er pas nog over dezelfde grond heeft gelopen als jij! Zoek het dier bij het spoor.a) Wolf
b) Bruine beer
c) Tijger
d) Olifant

2. Wat is ’s werelds grootste landzoogdier?

a) Afrikaanse olifant
b) Grizzlybeer
c) Nijlpaard
d) Slaapmuis

3. Zoogdieren leggen geen eieren. Maar er zijn twee zoogdieren op de hele wereld die wél eieren leggen. Welke zijn dat?

a) Vogelbekdier
b) Mierenegel
c) Krokodil
d) Zeeschildpad
e) Kiwi


4. Hoe wordt een groep giraffen genoemd?

a) Toren
b) Kolom
c) Kudde
d) Bende5. We vervuilen de natuur te veel met plastic. Jij kunt helpen om dat te verminderen. Hoe kun je het beste je brood meenemen naar school?

a) In een broodtrommel
b) In een boterhamzakje
c) In zilverfolie
d) In vershoudfolie6. Wanneer worden er alleen vrouwtjes-zeeschildpadden geboren?

a. Als het warmer is dan 30 graden
b) Als het eb is
c) Als de eieren héél diep begraven liggen

Klaar! Klik via de roze button door naar de antwoorden.
En? Hoeveel vragen wisten jullie? Is jouw zoon of dochter een échte Ranger in spé?

Wist je dat je kind als Ranger van WWF nog véél meer kan leren en lezen over dieren en natuur. Samen met 100.000 andere Rangers kan jouw kind in actie komen voor bedreigde dieren en natuur en zo een steentje bijdragen.

Extra leuk: Rangers krijgen 6x per jaar het magazine Ranger Report in de brievenbus en krijgen korting of gratis toegang voor leuke dierenuitjes én bijzondere activiteiten in de natuur zoals beach clean-ups en vleermuizen spotten. En ze ontvangen nu ook een stoere verrekijker als welkomstcadeau!

Klik hieronder op de roze websitebutton om de antwoorden op de vragen te zien én maak jouw kind een echte Ranger!

Veel plezier! Liesbeth

Naar de website