Kidsproof ontdekt het boerenleven op De Zonnewijzer!

24 augustus 2017
Het is nog niet echt een zonnige zondagochtend, maar tegen de tijd dat wij aankomen bij Boerderij De Zonnewijzer begint de zon door te breken en kunnen de jassen lekker uit. Iedere derde zondag van de maand is hier Zonnige Zondag, dan is deze boerderij open voor iedereen die interesse heeft om een kijkje te nemen op een echte boerderij!
Bij binnenkomst krijgen we een stempelkaart, voor iedere activiteit kan je een stempel verdienen. Een volle kaart kun je inleveren en dan maak je kans op een prijs. De activiteiten zijn kalfjes knuffelen, kalfjes de fles geven, geitjes voeren, koeien maïs geven, met de pony wandelen en limo drinken. Wij doen het allemaal. Vooral het kalfje melk geven is zo leuk en lief!



Op het terrein is een compleet wagenpark aan verschillende trapauto's en skelters, er zijn glijbanen (waarvan 1 zelfs midden in de koeienstal!), je kan op klompen lopen, kleurplaten inkleuren en de kinderen kunnen geschminkt worden. Ik ben de rest van de dag op pad met Spiderman.



Ben je van al dat dieren aaien en spelen hongerig of dorstig geworden, dan zijn er heerlijke hapjes en drankjes. Wij kiezen voor tosti's, ik heb een lekkere gember-citroenthee en als toetje zalig appelgebak dat vers gebakken is door de moeder van de boerin.

Wat er niet op de stempelkaart staat, maar wat je niet wil missen, is de rondleiding door boerin Miranda. Ze vertelt duidelijk en leuk over de boerderij en wat ze daar doen. De kinderen worden door haar actief betrokken en zelf steek je er ook nog wat van op. Weet jij waarom er een iglo staat op de boerderij? Nee? Sluit je dan aan bij de rondleiding!



Op zonnige zondag lijkt het wel feest, je kan dieren aaien en voeren, er is taart, limonade en er zijn veel mooi geschminkte kinderen. De sfeer is ontspannen en er is genoeg te zien en te doen om stadskinderen zoals wij een paar uur te vermaken op de boerderij!

Tip: informeer ook eens bij de boerin naar mogelijkheden om je eigen kinderfeestje hier te vieren.

Klik door naar de site van Boerderij De Zonnewijzer om te kijken wanneer de volgende Zonnige Zondag is!

Door Inge Linnebank, samen met Geoffrey, moeder van Tyler (5), woont in Utrecht, Transwijk.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips!