Het Huis van Sinterklaas: wat een belevenis!

12 november 2017
Sinterklaas logeerde vorig jaar in Museum Catharijneconvent en wij mochten zijn huis komen bewonderen! Je begrijpt: met smart telden de kids al wekenlang de dagen af, want wat waren ze nieuwsgierig zeg. Hoe zou het stekkie van de Sint eruit zien? En zou hij heel misschien zelf ook thuis zijn? Spannend!
Het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent
Lees hieronder het verslag van Kidsproof over het Huis van Sinterklaas in 2017. De activiteiten in het huis zijn ieder jaar anders, het is dus ook leuk om ieder jaar te komen!

Bij aankomst kwamen we meteen in de sfeer, want wat was het museum prachtig versierd. Onder feestelijke lampionnen, lichtjes en opgehangen pakjes liepen we naar de plek van bestemming. Nadat we onze jassen hadden opgehangen, werden we door een echte goudbewonderaar verwelkomd en mochten de kinderen een mooie kroon maken met hun eigen naam erop. We hoorden dat goud de lievelingskleur van Sinterklaas is, en juist daar had de goudbewonderaar écht een neusje voor: ze kon goud op afstand ruiken. En wat bleek: Sinterklaas had een heleboel planten waaraan gouden munten groeien. Wauw, wat gaaf!

Het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent

Daarna was het tijd om het Huis van Sinterklaas op te gaan zoeken. De goudbewonderaar leidde ons vol enthousiasme rond in alle kamers en vertelde de kinderen allerlei prachtige verhalen. Zo leerden we hoe fijn Sinterklaas het vroeger en ook nu nog vindt om kinderen te helpen. Wat is het toch een lieve man zeg! De slaapkamer van Sinterklaas was een echte eyecatcher: de Sint blijkt te slapen in een fantastisch hemelbed en hij heeft een héél bijzonder bad. We werden op slag jaloers!

Het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent

In de woonkamer mochten we een kijkje nemen in de kast waar we de mantel, mijter en natuurlijk de staf van Sinterklaas bewonderden. Prachtig! De kinderen hadden de grootste lol om het schilderij waarop Sint jetskieënd in Spanje te zien was. Een hilarisch gezicht natuurlijk! De Sint bleek een grote kluis vól met goud te hebben, waar we heel eventjes in mochten kijken (niet te lang natuurlijk, want dan zou het blinkende goud ons kunnen verblinden). Vervolgens was het tijd om een handje mee te helpen: aan een lange tafel konden de kinderen door middel van een heel handig trucje uitzoeken welke munten van echt goud waren. Ze verzamelden een hele mand vol met gouden munten. Wat zal Sinterklaas daar blij mee zijn!

Het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent

Tot slot brak het hoogtepunt van ons bezoekje aan het Huis van Sinterklaas aan: een kijkje in de werkkamer van de Goedheiligman. En wie zat daar? Juist: onze lieve Sint! Natuurlijk mochten de kinderen hem allerlei vragen stellen. Hoe oud bent u eigenlijk? Hoe groot is Amerigo? Hoeveel goude munten heeft u in totaal? Sinterklaas nam rustig de tijd om alle nieuwsgierige aagjes te woord te staan. Een geweldige afsluiting van een hele fijne rondleiding!

Met rode konen en vol enthousiasme wandelden we na een uur weer naar buiten toe. Wat was het bijzonder om het Huis van Sinterklaas te zien! En vanavond? Dan mogen we allemaal onze schoen zetten. Want dat heeft Sinterklaas zélf gezegd...

Wil je zelf ook een keer komen kijken waar Sinterklaas logeert? Klik snel door voor de laatste kaartjes voor het Huis van Sinterklaas in Museum Catharijneconvent. Je bent welkom tot en met 5 december. Let op, vooraf reserveren!

Door Krissie van den Broek (35), getrouwd en pleegmoeder van Vera (9) en Thomas (8). Meer van Krissie’s blogs zijn te lezen op pleegmamakloek.blogspot.nl en zusterschrijft.blogspot.nl.

Lees ook onze andere blogs met leuke tips voor uitjes in Utrecht!