Brasserie Streek: een restaurant vol verrassingen!

27 oktober 2019
Brasserie Streek is niet of-of maar en-en. EN enorm kindvriendelijk EN superlekker eten. Een bezoekje waard!
Brasserie Streek is kindvriendelijk én een lekker en gezellig restaurant!
Op een drukke zondagavond stappen we Brasserie Streek in hartje Culemborg binnen. Wat een verrassing schuilt er achter deze gevel! Want hoewel een prachtige plek (midden op de Markt) én een prachtige gevel, je verwacht niet zo'n enorm ruim restaurant. Met ook nog eens een gigantische speelruimte van maar liefst twee verdiepingen erachteraan. Het fijne van deze ruimte is dat zowel het restaurant als het speeldeel echt zonder enige beperking lijkt te zijn opgezet. Niks een klein hoekje achteraf voor de kinderen, niks een te vol restaurant met ook nog eens drukke kinderen erin. Bij Streek geniet je met elkaar. Je hoeft niet bang te zijn dat de kinderen zich vervelen of anderen tot last zullen zijn.

brasserie streek kindvriendelijk restaurant culemborg


Brasserie Streek: het restaurant

Je stapt binnen en kijkt rechts meteen de keuken in. Links een prachtige bar en voor je een groot, hip en sfeervol restaurant. Een restaurant voor iedereen, zeker geen kinderrestaurant. Streek is opgezet als een ontmoetingsplek voor iedereen die van lekker eten, een drankje, heerlijke koffie en gezelligheid houdt. Je kunt er terecht met je gezin, maar ook met een grotere groep familie of vrienden zit je hier heel gezellig. Ideaal dat de kinderen zich hier ook perfect kunnen vermaken, maar absoluut niet waar dit restaurant om draait.

Bij Brasserie Streek koken ze met verse producten uit de polder. Er wordt zo bewust mogelijk gekookt, met duurzame middelen en lokale producten. Dat resulteert in een compacte maar complete kaart. Voor de kinderen zijn er kindvriendelijke, verse gerechten. Dus de kids krijgen hun frietjes met nuggets of worst, maar wel friet van verse aardappel, zelfgemaakte nuggets en lokale worst. Met natuurlijk homemade appelmoes. Gewoon echt eten - en ze smullen ervan.

Smullen doen de volwassenen ook. Huisgerookte zalm, een topcarpaccio, biefstuk met een echt heerlijke bearnaisesaus. Je proeft dat het vers is en er wordt gewoon echt goed gekookt. We horen dat de koks hier ook heel goed ingespeeld zijn op allergieën of dieetwensen trouwens, fijn. 

brasserie streek kindvriendelijk restaurant culemborg

Spelen bij Brasserie Streek

En dan het speelgedeelte. Het lijkt wel een speelparadijs, verstopt achter het restaurant! Ruim, licht, leuk. En afgesloten met een grote glazen wand. Je kunt elkaar zien, maar niet horen. Heel fijn. Wij hebben een tafeltje vlak voor de wand, heel handig.

Wat is er allemaal te doen? Nou, de gemiddelde speeltuin verbleekt erbij. Een evenwichtsbalk, rekstok, ronde schommel, klimnetten, speelboot, speelhuis: ja echt, het staat er. En meer. Hoogtepunt is wel de glijbaan die een verdieping lager uitkomt, in een soort donkere discoruimte. Sowieso heel leuk dat er twee verdiepingen zijn. Er is ook gebruik gemaakt van die hoogte. Zo hangt er een klimnet in plaats van een vloer op een deel van de ruimte. Hier kun je overheen klauteren of je kunt via een soort klautertunnel naar beneden. Best wel spannend voor de kinderen, zo open en hoog, we zien meteen wie van onze kinderen aanleg voor hoogtevrees heeft en wie niet!

De kinderen vermaken zich hier echt opperbest. Ze komen even eten en rennen snel weer terug. Er worden nieuwe vriendjes gemaakt en ze willen niet naar huis. Perfect dus!

brasserie streek kindvriendelijk restaurant culemborg

Kortom, Brasserie Streek is ons heel erg goed bevallen. We maakten al plannen met welk gezin we hier binnenkort graag afspreken. Want daar is het echt het ideale restaurant voor. 

Benieuwd naar meer ervaringen van Kidsproof? Lees onze andere blogs met leuke tips!