Initiatieven van lokale ondernemers - coronacrisis

6 april 2020
Veel Utrechtse ondernemers bieden tijdens de coronocrisis online hun diensten aan. Echt top iniatieven van de lokale ondernemers. De diensten zijn veelal zelfs gratis. Bij deze fijne lokale adressen, uitjes en activiteiten kun je óók nú terecht voor je kinderen!
Coronacrisis - lokale ondernemers in Utrecht

Initiatieven van Utrechtse ondernemers

Heel veel leuke kinderplekken moeten hun deuren tijdelijk gesloten houden, maar komen met oplossingen hoe je thuis toffe dingen kun doen. Zo wordt je creativiteit extra aangemoedigd nu je thuis zit. En het steunen van lokale ondernemers is natuurlijk ook een goed idee!

Museum Speelklok
Ken je Toon al? Dat is het aapje dat woont in Museum Speelklok. Toon is een heel bijzonder aapje, want hij verstaat namelijk de taal van de muziek. Ook zo benieuwd hoe dat kan? Lees het hele verhaal van Toon. Daarna kun je zelf aan de slag. Maak je eigen Toon-masker of pak je kleurpotloden en kleur in die Toon-kleurplaat!

Universiteitsmuseum
Een jeugdlab in je eigen huis? Met de videoreeks van het Universiteitsmuseum wordt dat werkelijkheid. In verschillende filmpjes worden spannende en grappige experimenten uitgelegd. Zo is er voor jou genoeg te ontdekken en te experimenteren!

Muziekpraktijk Maaike Rijnsburger
Als je wel eens een les Rock 'n Romper hebt gevolgd, dan weet je dat Maaike er altijd een groot feest van maakt. Gezellig samen met jou en je (klein)kind zingen en swingen bij de piano. Muziekpraktijk Maaike Rijnsburger gaat nu online! Met een laptop of tablet met camera kun je deelnemen aan een superleuke en unieke lesvorm waarbij er interactie zal zijn tussen Maaike en jou! Daar krijg je energie van én een blije baby, dreumes of peuter.

Nationaal Militair Museum
Klaar met stilzitten en wil je aan de slag? Knutsel deze stoere codekraker van het Nationaal Militair Museum in elkaar en kraak elkaars berichten in geheimtaal! Als je met je broertje of zusje een unieke code hebt ontwikkeld kunnen jullie berichten aan elkaar doorgeven die niemand anders begrijpt. Dat is nog eens handig!Monkey Moves online community
Monkey Moves is van start gegaan met een online community waar je samen met je kind thuis-activiteiten/lessen kunt volgen. Een super tof programma met kant en klare lessen, toffe beweegideeën en challenges. Alle huidige leden van de Monkey Moves lessen kunnen hier gebruik van maken, maar het is ook toegankelijk voor niet-leden (d.m.v een lidmaatschap).

Professor Loep
In het Kunstlaboratorium van Professor Loep vind je allerlei vreemde en gewone materialen om je eigen creaties te maken. Deze bijzondere spullen komen nu naar jou toe! Met de makers-bezorgservice heb je keuze uit drie gave thema's. Bestel een complete set, zodat je als ouder en kind direct aan de slag kunt, zonder nog zelf allerlei dingen te verzinnen. Goed nieuws! De bezorging is de komende tijd helemaal gratis.

Utrechtse Pionier
Ben jij een echte knutselaar, maar is je inspiratie wel een keertje op? Met de vier kunstlessen van Utrechtse Pionier kun jij vier keer aan de slag met een ander onderwerp. En dat helemaal gratis! Stap voor stap wordt er uitgelegd wat de bedoeling is. Het enige wat je nog hoeft te doen is de materialen aanschaffen. De lessen draaien niet om perfecte resultaten. Het gaat erom dat je lekker kunt experimenteren en uitproberen.

steun lokale ondernemers utrecht

Musical4Daagse
Het stond al lang op de planning van Musical4Daagse en het gaat nu eindelijk werkelijkheid worden! Met de online zang-en danslessen ontwikkel jij je talenten gewoon vanuit huis. Elke week wordt er een filmpje met een Kinderen voor Kinderen of musical nummer geüpload die ze jou zullen aanleren. In 45 minuten word jij een echte master. Je kan ook nog eens persoonlijke feedback ontvangen!

Bibliotheek Utrecht
De bibliotheek is helaas gesloten, maar gelukkig is de Bibliotheek Utrecht online elke dag open. Wist je dat je bij Bibliotheek Utrecht online ebooks kunt lenen? Zo zorg je ervoor dat je zelf, maar ook voor de kids steeds nieuwe boeken hebt! Naast alle ebooks bieden ze online ook andere tips, spelletjes en nog veel meer aan!

Sonnenborgh
Heb je 's avonds weleens omhoog gekeken naar de sterren? Op Sonnenborgh kun je van alles leren over deze schitterende hemellichamen. Omdat een bezoekje niet mogelijk is, geeft de sterrenwacht tips om thuis sterren te kijken én thuis sterrenkundige proefjes te doen. Maak bijvoorbeeld je eigen zonneoven! Zo gebruik je de warmte van een hele grote ster, de zon, om je marshmellows of broodjes op te warmen.

Steede Hoge Woerd
Ben jij ook zo dol op pizza? Ondanks dat het CastellumCafé is gesloten, kun je toch van de overheerlijke pizza's genieten. Bestellen kan van woensdag tot en met zondag. Als je er toch even uit wilt, kun je de pizza ook ophalen. Zo kun je gelijk even zwaaien naar de diertjes die jullie ontzettend missen!

De Woudreus
NME-centrum De Woudreus deelt de ideale manier om met weinig materiaal een broeikastje te maken. Ga zelf ook aan de slag, dan groeit je eigen plantje binnenkort gewoon bij jou in huis!

Young Engineers
Houd de website van Young Engineers goed in de gaten, want de komende weken zullen daar regelmatig leuke, leerzame of gewoon grappige ideetjes met LEGO voor thuis verschijnen. Laat zien aan welke challange je hebt deelgenomen door een mailtje te sturen met een foto van jouw creatie. Misschien win je nog wel een leuke prijs!

steun lokale ondernemers

Yoghurt Barn Utrecht
De yoghurtjes van de Yoghurt Barn zijn altijd een lust voor het oog. Zo jammer (maar ook begrijpelijk) dat de winkel in Utrecht nu tijdelijk is gesloten. Gelukkig heeft Yoghurt Barn speciaal voor jullie de recepten van drie Yoghurt Specials met ons gedeeld. Zo kunnen jullie deze thuis zelf maken.

Leuke dingen om thuis te doen met kinderen

Benieuwd naar meer tips? Lees snel onze blog met 50 tips om thuis met kinderen te doen!

Corona tips kinderen