Corona | Speeltuinen die weer open zijn na versoepeling maatregelen

13 mei 2020
CORONA UPDATE Fijn, veel speeltuinen in en om Utrecht zijn weer open! Bekijk het overzicht van speeltuinen waar je weer met je kinderen naartoe kunt en mag. Handige tips!

Corona-upate: Veel speeltuinen in regio Utrecht weer open

Na de versoepeling van de corona-maatregelen zijn veel speeltuinen in Utrecht weer open. Hieronder een aantal leuke speeltuinen waar je in ieder geval weer welkom bent! Let op: bij sommige speeltuinen zijn extra maatregelen van toepassing en soms wijken de openingstijden af. Lees voor je bezoek dus altijd eerst even de voorwaarden!

Eilandsteede
Spelen met water op de watertrap, klimmen in de touwen en van de glijbaan in het speelkasteel. Speeltuin Eilandsteede is weer open voor kinderen tot en met 12 jaar! Kinderen onder de 6 jaar zijn welkom met begeleider. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunnen de kids hier hun energie kwijt. 

Griftsteede
De boerderij blijft nog even dicht, maar klauteren in de speeltoestellen en glijden van de glijbaan kan weer in de speeltuin bij Grifsteede! Deze speeltuin is zowel leuk voor de wat jongere kinderen als de wat oudere. Toegang is voorlopig alleen voor kinderen tot 12 jaar en er mogen maar een beperkt aantal kinderen op het terrein. Geniet daarom ontzettend van je speelavontuur, maar blijf niet te lang.De Kleine Dom
Midden in de binnenstad ligt Speeltuin De Kleine Dom. Deze speeltuin heeft een buitenterrein met een klimfort, voetbalkooi, schommels, zandwaterbak en trampoline. De speeltuin is maandag t/m donderdag open van 12.00 uur tot 16.00 en werkt met speciale speelblokken. Nadat je je handen hebt gewassen en het telefoonnummer van je ouder/verzorger is genoteerd, staat je een heerlijke speelmiddag te wachten!

De Bloesem
Van zondag t/m vrijdag is Speeltuin de Bloesem geopend. Er zijn verschillende speelblokken voor verschillende leeftijden. In de speeltuin staan leuke speeltoestellen op je te wachten en de voetballiefhebbers kunnen hier een lekker potje ballen. Ouders mogen tijdelijk niet mee naar binnen. Daarentegen zijn hulpouders wel hard nodig om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.  

Speeltuin de Pan
Afstand houden is hier niet zo moeilijk! Speeltuin de Pan is namelijk super ruim, met veel speeltoestellen, schommels, picknicktafels en een kleine zweefmolen. Ideaal om te spelen! De speeltuin is alleen open voor kinderen t/m 12 jaar. Ouders kunnen wel kijken vanaf een relaxt veldje! De wc's en het zwembad blijven dicht, maar koffie, thee en ijsjes zijn gewoon te koop!De Bosspeeltuin
Ben jij een echte avonturier? Kom dan spelen bij de grote Bosspeeltuin! De mooie speeltuin in het Maximapark heeft tal van houten speeltoestellen. Kinderen van 2 tot 12 jaar kunnen zich hier prima vermaken.

Speeltuin Anansi
Kom spelen in deze grote speeltuin in Kanaleneiland met veel zand, groen, speeltoestellen en water! Speeltuin Anansi is er voor kinderen tot 12 jaar. Ouders kunnen helaas niet mee naar binnen, maar de kids zijn dinsdag t/m vrijdag en zondags gewoon welkom. Als ook de andere maatregelen in acht worden genomen kun je heerlijk spelen in deze kleurrijke speeltuin.

Speeltuin de Balije
Weer zo'n leuke speeltuin! Van spelen in Speeltuin De Balije word je vast ontzettend blije! Je kunt spelen op en rond het waterzandspeeltoestel met een waterpomp. En als je van springen houdt zijn de Vogelnestschommel en de Zandspringplank Dizzy hele leuke toestellen. Iedereen van 7 t/m 12 jaar mag zelfstandig komen spelen. Kinderen van 0 t/m 6 jarigen mogen komen met een ouder als vrijwilliger.

Weer naar de speeltuin en RIVM-richtlijnen m.b.t. het corona-virus

- Ouders blijven zoveel mogelijk buiten de speeltuin, tenzij ze komen met jonge kinderen.
- Heb je gezondheidsklachten, dan speel je thuis. Dit geldt ook voor ouders, medewerkers en vrijwilligers.
- Veel speeltuinen werken met speciale tijdsblokken.
- Was je handen bij binnen- en thuiskomst.
- Het aantal kinderen in de speeltuin is beperkt.

Veel speelplezier!