Corona: 15x thuis Sint Maarten vieren

2 november 2020
Sint Maarten ziet er in coronatijd anders uit. Zingend langs de deuren met een lampion en thuiskomen met een zak vol snoepjes kan dit jaar niet op 11 november. Gelukkig zijn er een heleboel manieren om er thuis ook een feestje van te maken. Wij hebben de leukste tips voor een coronaproof Sint Maarten verzameld!
Corona: 15x thuis Sint Maarten vieren

Corona: 15x thuis Sint Maarten vieren

Thuis Sint Maarten vieren kan ook heel leuk zijn. Bekijk onze coronaproof tips voor 11 november maar eens!

1.
Als je niet buiten langs de deuren kan, waarom dan niet langs de deuren in huis? Verstop voor de kinderen achter elke deur in huis een snoepje. Wedden dat je meer deuren in huis hebt dan je denkt!

2. Ken je de traditionele lampionnen die in Nederland worden gemaakt? In Groningen maken ze er bijvoorbeeld eentje van voederbiet. Leuk om samen te maken én daarna uit te proberen.

3. Hou een grote Sint Maarten liedjesavond en zing samen alle Sint Maarten liedjes die je kent. Tip: zing de liedjes in de voor- of achtertuin voor de buren.4. Maak er een luie avond van. Kruip samen weg onder een dekentje met warme choco en lees elkaar het verhaal van Sint Maarten voor.

5. Voeg snoepjes toe aan jullie favoriete bordspel. Bijvoorbeeld Mens-erger-je-niet met snoepjes in plaats van pionnen. Als je ‘binnen’ bent mag je de snoepjes opeten.

6. Zoeken maar! Organiseer een grote snoepspeurtocht in huis en de tuin. Verstop snoepjes op de gekste plekken: achter de wasmand, in de bestekbak, tussen de boeken. Wie het snoepje als eerste vindt mag hem houden.

Corona: 15x thuis Sint Maarten vieren

7. Laat vanaf het balkon of het raam een mandje snoep zakken voor de buurkinderen. Ook leuk: gooi een snoeppakketje bij elkaar over de schutting.

8. Ga videobellen met opa en oma en verras ze met Sint Maarten liedjes bij het licht van een lampion.

9. Zet thuis alle lichten uit en loop met de lampionnen een optocht door het huis en de tuin. Leg langs de route snoepjes voor de kinderen.

Corona: 15x thuis Sint Maarten vieren

10. Hou met de straat een wedstrijd wie de mooiste lampion maakt. Zet allemaal je creatie voor het raam, zodat de buren hem goed kunnen zien en kunnen stemmen. De mooiste lampion krijgt een snoepprijs!

11. Versier het hele huis met lampionnen en organiseer een gezellig avondje bij het lampionlicht. Zo wordt het avondeten opeens extra gezellig. Ook leuk: hang een lampion als nachtlampje in de slaapkamer van de kinderen.

12. Maak een filmpje terwijl jullie Sint Maarten liedjes zingen. Leuk om door te sturen naar familie en vriendjes. Wie weet sturen ze jou wat snoepjes of filmpjes terug.

tips sint maarten thuis vieren Corona

13. Speel een variant op het dobbelspel dat vaak met Sinterklaas gespeeld wordt. In plaats van cadeautjes doe je het dit keer met snoepjes.

14. Ga creatief aan de slag en maak een lampion van gerecyclede materialen die jullie in huis hebben. Knutsel bijvoorbeeld een lampion van een fles, een stuk oude stof, een fietslampje of wc-rollen.

15. Hier zeggen de kinderen vast geen nee tegen. Laat de kinderen snoephappen in plaats van koekhappen. Hmm, dat wordt smullen!

Fijne Sint Maarten!