Ontdek het bij De Vrijstaat!

8 oktober 2019
Ga bij de expo BEEST door middel van mode en design op zoek naar het beest in jezelf. Met deze interactieve expositie laten de kunstenaars kinderen nadenken over ‘grote mensen’ vraagstukken, maar dan op een kinderlijke manier! Hoe leuk en leerzaam! En een hele aangename manier om kinderen uit hun comfortzone te halen. Deze druilerige zaterdagmiddag werd een echte feestmiddag voor mijn dochters en hun vriendinnetje!
Ga op zoek naar het beest in jezelf bij De Vrijstaat!
Maak het beest in je los
De interactieve expositie bij De Vrijstaat is gemaakt door de kunstenaars Reindert Krusse en Bert Feddema en is opgedeeld in vier verschillende ruimtes. Wij begonnen op de bovenverdieping. De kinderen werden uitgedaagd om in gesprek te gaan over de ontworpen kamers van de twee kunstenaars. Wat is de gedachtegang achter de ontwerpen en wat willen de kunstenaars overbrengen? Ik was zelf aangenaam verrast over hoeveel zaken mijn kinderen en hun vriendinnetje konden meepraten. Ze hadden alledrie dezelfde lievelingskamer, och wat voelden zij zich hier thuis!

De Vrijstaat Beest

Daarna was het tijd dat ze zichzelf gingen vermommen als hun favoriete dier. En niet zomaar, maar op een heuse ‘echte’ catwalk. Het prachtige modeatelier geeft kinderen de mogelijkheid compleet ‘los’ te gaan met spannende beesten en bonten outfits. Volledig buiten hun comfortzone maakten ze het beest in zichzelf los en liepen ze vol trots als een echt beestachtig model. Hoe gaaf!

Creatieve uitspattingen
Het tweede deel van de expositie ging bij ons verder op de begane vloer. In de beestachtige kapsalon met echte lampjes en kappersstoelen gingen de meiden zich uitleven met allerlei accessoires, kleurtjes en nog veel meer leuke attributen! Compleet los gingen ze: blauwe en roze haren, knotten erin en flink genieten van alles wat thuis niet mag.

De Vrijstaat Beest Expo

De middag werd afgesloten in een creatieve ruimte, waar ze hun eigen ‘superheld-dier’ konden ontwerpen. Een kast vol met laatjes gevuld met stofjes, knipsels, stiften etc mochten ze gebruiken voor hun eigen creatieve uitspatting! Ook hier werd hard gewerkt met als resultaat hele mooie ontwerpen die nu thuis aan de muur hangen. Als afsluiting brachten ze een bezoekje aan het ‘geheime’ kamertje. Wat daar te zien is, moet je vooral zelf gaan ontdekken. Het is niet voor niets een geheim kamertje.

De Vrijstaat expo Beest

De meiden vonden het een geweldige middag en ik genoot enorm met ze mee. Heel gaaf om zelf een keer de handen uit de mouwen te steken en te ontdekken hoe leuk kunst kan zijn. Ze gaven deze zaterdagmiddag een dikke 9, een dik verdiend rapportcijfer voor de Vrijstaat!

De Vrijstaat Beest Expo

Praktische details
- De expositie is van 5 oktober t/m 1 december elke zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur te bezoeken. Let op: extra open in de herfstvakantie!
- Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
- Reserveer vooraf je kaartjes via de site van De Vrijstaat
- Adres: Vrijstaat, het gebouw. Navigeer naar Madridstraat 1 en parkeer bij het schoolgebouw

Kidsproofblogger Mandy woont samen met Martijn en haar drie dochters in de wijk Oog in Al in Utrecht. Haar dochters Merel (10), Sophie (7) en Jasmijn (4) zijn dol op het ondernemen van activiteiten. De weekenden zijn naast hockey en zwemles, dan ook altijd gevuld met gezelligheid. Mandy ervaart het soms als een uitdaging om voor alle meiden iets leuks te organiseren, omdat de leeftijden toch wel uiteen liggen. Daarom bezoekt ze regelmatig Kidsproof locaties, om zo te ontdekken wat geschikt is voor andere gezinnen.

De Vrijstaat Beest Expo

 
Op zoek naar meer tips? Lees alle ervaringen en reviews van Kidsproof!