Familieuitjes met Kerst in Utrecht |2019-2020

11 december 2019
Welke kinderactiviteiten en familieuitjes zijn er tijdens de kerstdagen en de rest van de kerstvakantie in Utrecht? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!
Gezellig, familieuitjes in de vakantie!
Het is bijna kerst(vakantie) in en om Utrecht! Een fijne tijd voor familie-uitjes of om juist lekker thuis te cocoonen. Op Kidsproof vind je heel veel leuke tips om er een heerlijke kerstvakantie van te maken.  

Museum Catharijneconvent is binnen en buiten helemaal in kerstsfeer tijdens Kerstival! Ga op pad met de ezel, bewonder de mooiste kerststallen en kom al spelend meer te weten over het mooiste feest van het jaar!

Elke dag zijn er extra kinderactiviteiten. Volg een muziekworkshop, verkleed je als koning of knutsel een schaap of een kameel. Laat je betoveren door de mooiste kerstliedjes. Of ga je liever naar het wandelend poppentheater? Het kan allemaal tijdens Kerstival! Oja, natuurlijk zijn er ook kerststallen! Meer dan 60 figuren vullen een gigantische achttiende-eeuwse stal uit Napels. Kun jij Jozef en Maria met hun pasgeboren kindje vinden? 

familie uitje kerstvakantie

Voel de magie van Kerstmis in Museum Speelklok door middel van prachtige kerstmuziek! Je hoort hier t/m 5 januari non-stop kerstmuziek vanuit alle hoeken van het museum (op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag gesloten)! De straatorgels, orchestrions en speeldozen spelen hun beste kerstplaten, boeken of rollen en de zelfspelende muzikale kerstboom is ook dit jaar weer aanwezig. Zing mee met bekende kerstmuziek en laat je voor even onderdompelen in een magische wereld vol vrolijkheid.

familie-uitje-kerst

Het is natuurlijk ook heel speciaal om met hele gezin naar een mooie voorstelling in de Stadsschouwburg te gaan. ‘Back to Oz’ is de ideale kerstvoorstelling voor de hele familie waarbij live film en theater door elkaar lopen! Met een spetterende band, een cameraman op de vloer en een cast die moeiteloos schakelt tussen spel, zang en camerawerk. Het klassieke verhaal van The Wizard of Oz, in een nieuw jasje!

Kerst uitje

Zin om lekker naar buiten te gaan? Er zijn meerdere leuke kerststallen te bewonderen. Kom bijvoorbeeld genieten van de levende kerststallen bij Heidestein op 1e en 2e kerstdag! 

Een gezellige kerstmarkt hoort ook bij de kerstsfeer, heel gezellig om met de hele familie te bezoeken.

Zin in een kerstbrunch of kerstlunch in een restaurant op 1e of 2e Kerstdag? Er zijn steeds meer mogelijkheden om met Kerst uit eten te gaan met je kinderen. In en om Utrecht zijn er veel leuke plekjes waar je met het hele gezin overdag of 's avonds heerlijk kunt eten en genieten van de gezellige kerstsfeer! Bekijk onze favoriete restaurantjes voor Kerst. Oh ja, reserveer tijdig!

In de Uitagenda vind je nog veel meer leuke familie-uitjes voor de beide kerstdagen en ook voor de rest van de kerstvakantie! Van speeltuin tot museum, van educatief tot actief en nog veel meer.

Fijne vakantie!