De favorieten van Brigitte Alberts

9 juni 2018
Kidsproof is benieuwd naar de favorieten van moeders in de regio. Deze keer vroegen wij Brigitte Alberts uit Houten om haar tips met ons te delen!
Brigitte uit Houten deelt haar favorieten met ons!

Brigitte is fotografe. Ze maakt talloze schoolfoto’s voor Sgoolfotografie.nl en maakt portretfoto’s in haar eigen studio. Ze woont in Houten en is moeder van Jytte (13) en Peije (11). Wat doet zij nu en wat deed zij vroeger met de kids?

Op het moment zijn het stralende dagen. Wat is jouw tip voor een echt zomerse dag?

Als we willen zwemmen, gaan we naar de Rietplas, hier in Houten. Het zit bij ons om de hoek en is ideaal om lekker uit school naartoe te gaan en te gaan zwemmen. Het is een klein strandje, maar je hebt er wel toiletten en op drukkere dagen komt de ijsboer ook even langs. Leuk op echt warme dagen!

En bij slecht weer?

Op druilerige dagen gingen we graag naar Ballorig in Houten. Of Monkey Town in IJsselstein, daar woont oma ook. Bioscoop CineLounge blijft een favoriet: daar kun je vanuit je stoel een drankje bestellen! De kinderen gaan er ook graag met mooi weer heen trouwens, want dan is het natuurlijk lekker rustig.

Wat doe je in de zomervakantie?

We zijn in de zomer liefst lang op vakantie. Favoriet is Italië!

Wat vind jij een gave speelplek of speeltuin in de buurt?

Nu zijn de kinderen gek op het nieuwe kunstgrasvoetbalveld dat in de wijk in Houten-Zuid is aangelegd, er wordt echt heel veel gebruik van gemaakt. 
Vroeger kwamen we graag bij buitenspeeltuin en speelbos Nieuw Wulven, een echte natuurspeeltuin. Je gaat er op de fiets heen, er is niks te koop en er zijn geen prullenbakken. Je bent echt buiten! Er is genoeg te doen en het is er ook leuk voor oudere kinderen.

Welke restaurants ga je graag naartoe met de kinderen?

Pannenkoekenhuis Rhijnauwen in Bunnik. Eerst lekker het bos en de speeltuin in en dan een pannenkoek eten. Nieuw in Schalkwijk is PAND Pannenkoek, daar wil ik ook graag naartoe binnenkort. Favoriet van de kinderen is op dit moment Boca Bar&Kitchen, een nieuw restaurant in Houten waar de kids heerlijke steenovenpizza’s kunnen krijgen en en ze zijn dol op calamaris. Een ander leuk adresje is Hajé in Nieuwegein, het streektransferium. Ook echt leuk, want daar kun je kanoën. Ik ben vanmiddag met mijn dochter geweest!

tips favorieten houten brigitte alberts

Heb je nog andere leuke tips voor ons?

De klompenpaden in Schalkwijk. Onze kinderen voelen zich er nu te groot voor helaas, maar het zijn hele leuke wandelpaden dwars door de grassen en weilanden.
En Het Waterliniemuseum bij Fort Vechten. Sowieso leuk om naar Fort Vechten te gaan én een hele mooie plek om foto’s te maken!

En nu kunnen we het niet nalaten, nu we een professionele fotografe spreken: heb je een gouden tip hoe wij bijzondere foto’s van onze eigen kinderen kunnen maken?

Ja, eigenlijk wel! Eentje die ik zelf ook weleens vergeet. Maak ieder jaar een foto van je kind op zijn of haar eigen kamer. Ze brengen er zoveel tijd door en eigenlijk maak je er nooit foto’s. Juist heel leuk om te doen! Je moet niet speciaal gaan opruimen, maak juist een foto waarop je kunt zien hoe je kind speelt en wat hij doet op zijn of haar kamer. Heel leuk om later terug te kijken en de ontwikkeling ook hierin te zien!

Verder nog enkele tips om je kind het leukst op de foto te krijgen:
* Alom bekend natuurlijk: fotografeer je kind(eren) op ooghoogte, dus door je knieën of op de grond gaan liggen; je foto’s knappen er echt van op. Probeer je kind in de schaduw te fotograferen, om zachter licht in het gezicht te krijgen.
* Laat je kinderen gewoon spelen en dus niet poseren; veel leuker en geen gemaakte lachjes.
* Heb je geen telelens? Geen probleem, gewoon een stapje dichterbij gaan staan.

Verder is het lang leve het digitale tijdperk: je kunt onbeperkt foto’s schieten en met (spelende) kinderen moet je vooral VEEL foto’s maken. En hoewel het begint  met het maken van een goede foto, kan enige nabewerking op de computer of je telefoon wonderen doen. Kijk ook eens op Youtube, de filmpjes daar kunnen je zeker helpen om je favoriete foto’s te pimpen.

Dankjewel Brigitte, voor je leuke tips!

tips favorieten houten brigitte alberts