Fietsen maakt gelukkig!

13 september 2019
Daar gaan ze dan: stralend op de fiets naar school. Samen met vriendjes en vriendinnetjes, lekker in de buitenlucht. En ondertussen leren ze goed fietsen in het soms drukke verkeer. Puur fietsgeluk! Breng jij je kinderen al met de fiets naar school of nog niet? Doe nu de Fietsbelofte en maak kans op een fietsfeestje voor de hele school! Lees verder om erachter te komen wat de Fietsbelofte inhoudt!
Fietsen maakt gelukkig!
Doe de Fietsbelofte
Wist je dat fietsen niet alleen leuk maar ook slim, leerzaam, duurzaam en gezond is? Met een half uur fietsen verbrand je al een hele Magnum! Als je dochter of zoon zelf naar de voetbal of middelbare school kan fietsen, scheelt jou dat een ritje met de auto. Fietsen heeft zoveel voordelen waar jij én je kind op lange termijn plezier van hebben.

Fietsgeluk is de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Dat geluk wil je je kinderen toch geven? Daarom organiseert de Fietsersbond de Fietsbelofte. We roepen zoveel  mogelijk ouders op om hun kind met de fiets naar school te brengen. Zo geef je je eigen fietsgeluk door! Je maakt bovendien kans om een superleuk fietsfeestje voor de hele school te winnen.

Ouders laten de fiets vaak staan omdat ze het rijgedrag van andere weggebruikers niet helemaal vertrouwen. Maar fietsen was nog nooit zo veilig voor jonge kinderen als nu. Dat komt vooral doordat fietsers en auto’s gescheiden zijn door fietsstroken en fietspaden. En doordat er nu fietsstraten zijn waar de auto te gast is. Veilige kruisingen, meer rotondes, verkeersdrempels en meer 30-kilometerzones in woonwijken maken het verkeer ook veiliger voor kinderen. Bovendien: Hoe meer mensen op de fiets stappen, hoe minder auto’s er op straat rijden!

Iedereen heeft recht op fietsgeluk
Wij streven ernaar dat in 2040 elk kind in Nederland een fiets heeft en dat kinderen op achtjarige leeftijd goed genoeg kunnen fietsen om zelfstandig en veilig aan het verkeer deel te nemen. Met de Fietsbelofte zetten we een stap in de goede richting. Maar we doen meer! Zo vragen we bijvoorbeeld in het grootste fietsonderzoek van Nederland naar de mening van fietsers over het fietsen in hun gemeente. We vragen hier ook of kinderen veilig naar school kunnen fietsen. De resultaten van het onderzoek dragen bij aan een veiliger en comfortabeler fietsklimaat, ook voor kinderen.

Fietsersbond

Dit is fietsgeluk
Wat vinden kinderen er eigenlijk zelf van? De kinderen van basisschool de Schakel in Woerden zijn echte fiets-ambassadeurs. In het filmpje vertellen ze hoe fantastisch ze het vinden om te fietsen.Wil je weten wat de Fietsersbond nog meer allemaal voor leuke dingen doet? Of wil je misschien lid worden? Klik dan door naar de landelijke site van de Fietsersbond!

Veel fietsplezier!