Met UMU op Fossielenjacht

26 april 2021
Fossielen onderzoeken in de binnenstad van Utrecht met een wetenschapper van de Universiteit Utrecht? De Fossielenjacht van het Universiteitsmuseum is gloednieuw en een dikke aanrader!
Met UMU op Fossielenjacht
Wandelen jullie graag maar willen de kinderen niet altijd mee? Dan is de Fossielenjacht van het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) écht een uitkomst. Speciaal voor families met kinderen tussen de 8 en 14 jaar en helemaal gratis.

Jelle Reumer, wetenschapper aan de Universiteit Utrecht, doet onderzoek naar fossielen. Hij neemt je tijdens een audiotour mee langs verschillende fossielen die gewoon in de binnenstad van Utrecht te vinden zijn!

Wat vertellen fossielen over het verleden?
Onderzoek het tijdens de speurtocht. En weet jij hoe fossielen uit de zee in de stad terecht zijn gekomen? Dit en nog veel meer interessante weetjes leer je tijdens de tocht. Klik door om gelijk naar de Fossielenjacht te gaan.

De fossielenjacht begint en eindigt bij het UMU. Met behulp van een app loop je een route langs alle fossielen. Kunnen jullie ze allemaal vinden? Bij elke stop krijg je informatie in gesproken en geschreven tekst. Doe onderzoek en beantwoord de quizvragen.

Vergeet niet om de afbeeldingen te bekijken! Hier vind je dezelfde soort fossielen als in de collectie van het UMU.

Fossielentocht UMU Utrecht gratis

Maak je klaar voor de jacht!
- De route is ongeveer 2,5 km en duurt een uur.
- Tip: neem water of een nat doekje mee, de fossielen zie je nog beter als de stenen nat zijn.
- Download alvast de izi.travel app in de Appstore, Google play of de Windows phone store.
- Tip: zorg dat je mobiel helemaal opgeladen is of neem een powerbank mee.

Route door de binnenstad van Utrecht.
De navigatie van de route is te vinden in de omschrijving en op de kaart in de app.Onderzoek en beantwoord de quizvragen
Bij elke stop is een quizvraag. Elk goed antwoord levert punten op. Let op, elk fout antwoord kost je punten. Aan het einde verdienen jullie een echte Fossielenjacht oorkonde!

Ben je er klaar voor? Klik hier om op Fossielenjacht te gaan in de binnenstad van Utrecht. Werkt de link niet? Zoek dan in de app op ‘Fossielen’ of ‘Universiteitsmuseum Utrecht’.

Fossielentocht UMU Utrecht gratis Naar de website