VOORLOPIG AFGELAST

10 maart 2020
Het programma op vrijdag 13 t/m maandag 16 maart gaat niet door. Tot nader orde blijft de bibliotheek Neude gesloten.
Feestweken bij Bibliotheek Neude
VOORLOPIG AFGELAST

Er is zo veel te doen bij Bibliotheek Neude tijdens de feestweken! Wat kiezen jullie? Alle activiteiten zijn gratis, voor sommige activiteiten moet je je wel vooraf aanmelden.

Het Lab is aan!
Eindelijk kunnen de deuren open van het nieuwe Laboratorium. Een ruimte met robots, 3Dprinters, lasersnijder, enzovoort. Kom, kijk, beleef en experimenteer op 13, 14 of 15 maart.Het kleinste postkantoor
In het voormalige postkantoor nodigen Pieta Post en de postbodes van het kleinste postkantoor je op 13, 14 of 15 maart uit om een kaartje te sturen. Kaartje geschreven? Gooi hem in de mobiele brievenbus.

Kennismakingsworkshop Young Engineers
Kom op 21 of 28 maart kennismaken met Young Engineers en doe mee met de Bricks Challenge Lego workshop. Ga aan de slag met de Young Engineers bouwkit en bouw een echt werkende machine. Kom je er tijdens deze kennismakingsworkshop achter dat dit echt wat voor je is? Doe dan mee aan de nieuwe cursus Young Engineers Lego in Bibliotheek Neude die start op zaterdag 9 mei!

Bieb Neude feestweken

Brievenfeest
In de nieuwe bieb zat vroeger een postkantoor. En dus is er een brievenfeest. Schuif op 14 of 15 maart aan bij het Verhaalatelier, typ een brief op de typemachine of schrijf een geluksbrief!

Kris Kras Atelier
Tekenen, schilderen, smeren, strooien of dippen. Alles mag in het Kris Kras Atelier op 20 en 27 maart. Beeldend kunstenaar Femke van Eijndthoven neemt je kind en jou mee op creatieve ontdekkingstocht.

Het Muizenhuis
Op zondag 22 maart kun jij naar Bibliotheek Neude voor een groot portie muzikaal genot. In deze familievoorstelling van Mariska Simon, gebaseerd op de boeken van Karina Schaapman, komt de wereld van het Muizenhuis tot leven. De voorstelling is voor iedereen vanaf 3 jaar.

Bieb Neude gratis activiteiten feestweken

Designathon
Kies bij de Designathon een sustainable development goal, en bouw op 22 maart jouw oplossing voor 'grotemensenproblemen'. Een robot die afval uit de gracht vist of een drone die regen opwekt, alles mag!

Ontwerpen als Dick Bruna
Knip, scheur en plak op 27 maart net als Dick Bruna, bekend van nijntje, en ontwerp je eigen boekomslag. Het materiaal ligt al klaar. De bieb organiseert deze workshop samen met het Centraal Museum.

Fantasiedier van Daan Draait
Fantasiedieren zijn zeldzaam tegenwoordig, maar daar kunnen Zenna, Daan en Suzi wat aan doen. Met hun fantasy-reality-helmen op gaan ze 28 maart het bos in op zoek naar jouw eigen bedachte diersoort!

Bieb Neude feestweken kinderen

Familiefestival: Kleurenfeest!
Duik in de wereld van kleur tijdens het Kleurenfeest! In het weekend van 28 en 29 maart kraakt en knispert het van de kleuren in de bieb. Speel met kleuren, maak iets moois of goochel met kleuren.

Media Ukkie Dagen
Boek, site, app: samen spelen op het web
Ontdek op 29 maart samen digitale prentenboeken, apps en mini-robotjes in het Media Ukkie Lab. Daar krijg je ook tips om samen met je kind veilig en leuk aan de slag te gaan.